AcasăOldSute de oameni incearca si sambata sa il gaseasca pe pilotul planorului...

Sute de oameni incearca si sambata sa il gaseasca pe pilotul planorului disparut. Misiunea de cautare continua atat la sol, cat si din aer!

Pompieri, jandarmi, politisti, militari, salvamontisti, padurari si voluntari. Cu totii participa, sambata, la operatiunea complexa de cautare demarata in urma cu zeci de ore, atat la nivel terestru, cat si aeroan. Cu totii verifica de-a lungul si de-a latul zonelor in care se banuieste ca s-ar fi putut prabusi planorul cu pilotul care, joi, avea in plan sa faca un zbor de agrement in zona Postavarul, drept pentru care a decolat, in jurul orei 12.30, de la Aerodromul Ghumbav, din Brasov.

Asadar, sute de oameni si o multime de vehicule- atat terestre cat si aeriene- cauta si la aceasta orape raza a patru judete- Brasov, Prahova, Arges si Dambovita, pentru a da de urma barbatului in varsta de 56 de ani aflat in planorul care a decolat joi la pranz, dar nu s-a mai intors la baza. In ciuda zvonurilor aparute, in cursul amiezii trecute, pana la acest moment nu au fost gasiti nici barbatul, nici aparatul de zbor.

Insa nici autoritatile, nici voluntarii nu renunta la incercarile de a-l gasi pe barbat, in speranta ca este inca in viata si ca il pot ajuta. In tot acest timp, rudele, apropiatii si colegii asteapta sa primeasca vesti despre starea barbatului, pe care MAI l-a descris drept un pilot experimentat.

Ministerul de Interne anunta, sambata, faptul ca fortele care iau parte la misiunea de amploare, menita sa descopere locul unde s-ar fi prabusit aparatul de zbor au fost suplimentate, din ordinul vicepremierului Oprea.

Astfel ca, pe langa cele aproximativ 600 de persoane si elicoptere ale MAI si Ministerului Apararii, precum si avioanele Aeroclubului Romaniei care au cautat la nivelul solului si au survolat perimetrele de cautare- situate pe raza a circa 200 de kilometri -in care se estimeaza ca s-ar putea afla pilotul planorului, de sambata dimineata, echipelor care participa la misiune au crescut cu cateva sute, astfel ca au ajuns la peste 850.

Nu mai putin de 210 pompieri din cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dolj, Teleorman, Valcea, Bacau, Vrancea, Alba, Mures, Calarasi, precum si din Unitatea Ciolpani  – care au la dispozitie 8 autocamioane si patru vehicule cu senile – s-au alaturat operatiunii de cautare. De asemenea, perimetrul stabilit pentru cautari este survolat, sambata, de nu mai putin de doua elicoptere ale Ministerului de Interne, patru ale Ministerului Apararii, dar si de avioane ale Aeroclubului Romaniei.

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger