AcasăOldSubiecte DEFINITIVAT 2015: Afla ce au avut de rezolvat candidatii la examen,...

Subiecte DEFINITIVAT 2015: Afla ce au avut de rezolvat candidatii la examen, dar si baremele de evaluare!

Candidatii la DEFINITIVAT 2015, respectiv profesorii din Capitala si judetele tarii care au sustinut proba scrisa, au avut de infruntat, joi, pe langa caldura specifica lunii lui Cuptor si emotiile inerente unui examen.

La cateva zile dupa ce absolventii claselor a VIII-a, apoi cei ai claselor a XII-a au trecut prin agitatia examenelor de Evaluare Nationala, respectiv Bacalaureat (sesiunea de vara), a venit randul dascalilor care doresc sa dea DEFINITIVATUL, respectiv sa aiba drept de practica in invatamantul preuniversitar, sa se aseze in banci si sa sustina la randul lor un examen.

Joi dimineata, cei peste 9.300 de candidati – cei mai multi dintre ei cadre didactice din invatamantul prescolar si primar- admisi sa sustina proba scrisa a examenului de definitivat din 2015 au intrat in salile de examen, pentru a rezolva cerintele de pe foile de examen.

Au avut la dispozitie patru ore pentru a-si nota cunostintele, avand de rezolvat subiecte ce includ, printre altele, elemente de metodica a predarii si pedagogie, in speranta ca vor obtine o nota cat mai buna, si mai mare de 8, cat e cea minima de promovara a examenului definitivat 2015.

E important de mentionat faptul ca, dupa cu au anuntat reprezentantii Ministerului Educatiei, subiectele, dar si baremele de evaluare urmeaza sa fie publicate pe site-ul edu.ro -cum s-a intamplat si la Evaluarea Nationala, dar si la BAC – la ora 15, la sectiunea dedicata examenului de Definitivat. SUBIECTELE si BAREMELE la DEFINITIVAT vor fi disponibile AICI.

Alte informatii despre acest examen, gasiti AICI.

sursa foto: obiectivbr.ro

author avatar
Cristina Stefan
391 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger