AcasăOldSpitalul Militar: cinci pacienti in stare grava, unul este intubat/Trei sunt mai...

Spitalul Militar: cinci pacienti in stare grava, unul este intubat/Trei sunt mai bine

Comandantul Spitalului Militar din Capitala a prezentat, luni dimineata, cele mai recente informatii cu privire la evolutia statii ranitilor aflati in atentia cadrelor medicale de la acesta unitate spitaliceasca.

Astfel, din informatiile oferite de catre medicul Florentina Ionita reiese faptul ca cinci dintre pacientii adusi la Spitalul Militar, dupa incendiul de vineri seara, din Colectiv, sunt in stare grava, unul dintre ei fiind intubat (pentru suport respirator-n.r). Medicul a mentionat, insa, ca in cazul pacientilor critici, in cazul de fata victimele – tineri cu varste pana in 30 de ani -avand arsuri de cai respiratorii, situatia se poate schimba oricand.

De asemenea, doctorul Ionita a precizat ca fiecare dintre pacientii internati la Militar intra, dimineata, in sala de operatie, unde medicii le schimba pansamentele, dar si intervin chirurgical, daca e cazul, dar si ca s-a dispus suplimentarea personalului, astfel incat fiecare ranit sa aiba o asistenta si o infirmiera care sa il ingrijeasca, avand in vedere ca toti pacientii au mainile arse.

Nu in ultimul rand, Florentina Ionita a anuntat ca, in perioada urmatoare, medicii se vor asigura ca nu apar suprainfectii, dar si ca pacientii sa fie hidratati si, cei care pot, sa inceapa sa manance alimente special preparate si nu doar sa se alimenteze prin substituienti.

Pe langa eforturile pe care le depun, in ajutorul pacientilor lor, raniti in tragedia in care au pierit 30 de oameni si peste 180 au suferit diferite leziuni si arsuri, medicii se straduiesc sa le transmita celor aflati in suferinta nu uita sa isi pastreze si optimismul. „Suntem optimisti, speram sa se faca bine (…) faptul ca trei sunt mai bine este imbucurator”, a mai precizat comandantul Spitalului Militar.

sursa foto: medicalmanager.ro

author avatar
Cristina Stefan
759 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger