AcasăOldSpitalul Floreasca, despre starea ranitilor din incendiul de la club: Pacientii, evolutie...

Spitalul Floreasca, despre starea ranitilor din incendiul de la club: Pacientii, evolutie stabila

Vestile venite din directia specialistilor de la Floreasca sunt datatoare de speranta pentru rudele si apropiatii persoanelor ajunse la spitalul respectiv, dupa tragedia de vineri seara.

Ioan Lascar

Medicul Ioan Lascar, specialist in chirurgie estetica, a fost cel care a prezentat, in cateva cuvinte, evolutia pacientilor adusi la Floreasca dupa incendiul din Clubul Colectiv. Profesorul a subliniat, insa, ca abia la 48 de ore de la internare specialistii obisnuiesc sa faca o evaluare, ceea ce a numit „un prim bilant de etapa”, explicand ca pentru victimele unor situatii de genul celei din clubul bucurestean primele trei zile reprezinta o perioada critica.

„Toti pacientii nostri, inclusiv cei cu stare extrem de grava (…) avem 4 (cu arsuri de-n.r) peste 50%, chiar si acestia au demonstrat o evolutie stabila, cel putin in momentul de fata (…) s-au completat interventiile chirurgicale acolo unde a fost nevoie, patru pacienti au avut nevoie de traheostomie astazi (…) speram ca eforturile noastre sa fie incununate de succes, pentru cea mai mare parte a pacientilor nostri”, a precizat reputatul medic Ioan Lascar.

Va reamintim ca, din pacate, vestile venite, duminica dimineata, din directia altor doua spitale de urgenta bucurestene nu sunt la fel de bune. Alti doi raniti- respectiv doua tinere- au pierit, una la Spitalul Bagdasar Arseni, iar alta la cel de Arsi, din Calea Grivitei. Pana la acest moment, 29 de oameni au murit in urma tragediei din localul aflat in sectorul 4 al Capitalei.

author avatar
Cristina Stefan
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger