AcasăOldSpecialistii au terminat raportul in cazul expertizei facute la "Colectiv"

Specialistii au terminat raportul in cazul expertizei facute la „Colectiv”

(sursa foto: MAI)

Raportul expertizei facute de catre specialistii de le Petrosani, in privinta incendiului care a cuprins, in seara zilei de 30 octombrie, localul din sectorul 4 al Capitalei este gata. Pana, insa, ca setul de concluzii continut de document sa fie facut public, mai e de parcurs cel putin un pas, in acest sens raportul urmand sa fie trimis unei institutii cu rol important in anchetarea tragediei.

Rezultatele testelor facute in conditii similare cu cele din club, in momentul declansarii focului, constatarile specialistilor prezenti, in perioada imediat urmatoare tragediei, in localul afectat de dezastrul de acum aproape trei luni, dar si alte elemente analizate in decursul saptamanilor care au trecut de la incendiul care a curmat vietile a 63 de oameni si a ranit alte peste 120 de persoane au fost trecute in raportul de expertiza. Iar acum documentul in sine a fost finalizat, din cate anunta, duminica dupa-amiaza, B1 Tv.

Asadar, mult-asteptatele concluzii ale expertilor de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva – INSEMEX Petrosani in privinta conditiilor in care s-au declansat flacarile care au inghitit, intr-un timp foarte scurt, clubul in care sute de tineri venisera sa asculte concertul trupei Goodbye to Gravity, sunt continute in paginile raportului respectiv.

foto MAI

 

Documentul va ajunge la Institutul de Criminalistica, din cate anunta aceeasi sursa, inainte ca principalele concluzii ale raportului sa fi prezentate, oficial, opiniei publice. Acest lucru nu se va intampla, insa, mai devreme de saptamana urmatoare.

In acest context, va reamintim ca zilele trecute, procurorii au fost prezenti din nou in clubul respectiv, alaturi de politisti si de pompieri. Au desigilat localul pentru a putea lua camerele video din incinta, in vederea expertizarii, in conditiile in care imaginile suprinse de aceste dispozitive de supraveghere fusesera preluate la scurta vreme de la producerea incendiului devastator.

sursa foto: Facebook/INSEMEX

247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger