AcasăOldSpecialist: Nu se confirma nici sindromul hemolitic-uremic, nici infectia cu rotavirus la...

Specialist: Nu se confirma nici sindromul hemolitic-uremic, nici infectia cu rotavirus la copilul din Bacau

In conditiile in care seara trecuta Ministerul Sanatatii anunta ca un copil din Bacau a fost dus la Iasi, cu probleme de sanatate similare cu cele ale copiilor din Arges internati in Bucuresti, unul dintre specialistii de la „Marie Curie” a declarat, sambata la amiaza, ca suspiciunea de sindrom hemolitic-uremic (SHU) nu se confirma in cazul fetitei.

Mai precis, sefa sectiei de Nefrologie de la „Marie Curie” a anuntat vineri, in cadrul unei conferinte la care a participat si ministrul Sanatatii, la sediul Institutului National de Sanatate Publica, faptul ca in cazul copilului din Bacau, transferat vineri la Iasi – mai exact al fetitei in varsta de un an si o luna – rezultatele testelor la care a fost supusa mica pacienta nu au relevat faptul ca micuta ar avea SHU sau rotavirus. „S-a ridicat suspiciunea sindromului hemolitic-uremic. Nu se poate confirma aceasta boala din mai multe motive- boala (…) a debutat in urma cu doua saptamani, cu boala diareica acuta, a fost tratat la domiciliu pentru aceasta boala (…) acest copil are anemie si trombocitotemie, insa nu are insuficienta renala acuta”, medicul Balgradean explicand ca nu sunt parametrii corespunzatori pentru SHU. „Nu este vorba despre acest sindorm”, a insistat sefa sectiei de Nefrologie de la „Marie Curie”, care a exclus si varianta unei infectii cu rotavirus, urmare a rezultatelor testelor facute in vederea descoperirii unei astfel de probleme.

In tot acest timp, la spitalul bucurestena amintit sunt in continuare internati sapte micuti pacienti, doar ca, spre deosebire de ziua precedenta, medicul a anuntat ca doi dintre ei au fost mutati de la TI la Nefrologie, fiind stabilizati din punct de vedere hemodinamic.

author avatar
Cristina Stefan
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger