AcasăOldSorin Rosca Stanescu, doi ani de inchisoare cu executare

Sorin Rosca Stanescu, doi ani de inchisoare cu executare

Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare, cu executare, in dosarul Rompetrol.

Senatorul liberal este doar unul dintre personajele politice care au primit condamnari la inchisoare cu executare in dosarul amintit.

Alaturi de Sorin Rosca Stanescu, dupa gratii mai ajunge si  Sorin Pantis, fostul ministru al Comunicatiilor, condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu executare.

Cei doi sunt acuzati de comiterea mai multor infractiuni precum manipularea pietei de capital, complicitate la delapidare si la spalare de bani.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva si este data la aproape o luna de la ultimul termen in care procurorii DIICOT sustineau ca unele infractiuni de care sunt acuzati cei doi politicieni s-au prescris.

Tot in septembrie, procurorii DIICOT au solicitat incetarea procesului penal impotriva lui Dinu Patriciu ca urmare a decesului afaceristului.

Dinu Patriciu, personajul principal al dosarului, fusese trimis in judecata in 2006, fiind acuzat de comiterea a numeroase infractiuni precum delapidare, spalare de bani sau dezvaluire de informatii privilegiate.

author avatar
Cristi Ionita
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger