AcasăOldSorin Oancea, actionar al B1 TV, la DNA

Sorin Oancea, actionar al B1 TV, la DNA

La aproximativ trei sferturi de ora de cand in incinta Directiei Nationale Anticoruptie intra Cozmin Gusa, actionar al Realitatii TV, la sediul central al institutiei conduse de Laura Kovesi a ajuns si un alt patron de televiziune de stiri.

UPDATE 13.00 – Dupa mai bine de o ora de discutii cu procurorii, Oancea a iesit de la audieri. „Parerea mea – dar e o chestiune personala- ca e mai degraba o razbunare – intre oameni politici si de afaceri”, a precizat Oancea, vorbind despre o ‘rafuiala politica’.

Totodata, patronul B 1 Tv a precizat ca nu stie cine este denuntatorul in acest dosar si ca ultima oara cand a vorbit cu Orban a fost „in vinerea de dinainte de a fi chemat dansul la audieri”, Oancea punctand urmatorul aspect: „repet- nu am discutat nicun moment despre o suma de bani, pentru ca e ilegal”.

–––-

Este vorba despre Sorin Oancea, actionarul majoritar al postului B 1 TV. Aceasta urmeaza sa fie audiat de catre procurorii DNA – tot ca martor- in dosarul lui Ludovic Orban, fostul candidat al PNL la Primaria Capitalei. „Am vorbit, da, evident. Cu toti oamenii politici (…) Nu se platesc, evident (emisiunile electorale-n.r). Legea interzice campania pe bani. (…) Legea de finantare a partidelor, de asemenea, e destul de proasta, dar asa cum am vorbit cu dl Orban am vorbit si cu alti politicieni (…) acuzatiile sunt la dl Orban, nu la noi”, a precizat Oancea, la intrarea la discutiile cu anchetatorii.

Despre Ludovic Orban procurorii anuntau, la inceputul saptamanii trecute, cand au dispus incepererea urmaririi penale pe numele liberalului, ca fostul prim-vicepresedinte al formatiunii politice ar fi cerut unui om de afaceri, la inceputul lunii martie, sustinere financiara pentru campania electorala pentru primarie. „Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani”, precizau, pe 11 aprilie, procurorii DNA.

Liberalul a fost plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile, fiind suspectat de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

sursa foto: captura Digi24

author avatar
Cristina Stefan
972 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger