AcasăOldSenatorul Sova, trimis in judecata in dosarul CET Govora

Senatorul Sova, trimis in judecata in dosarul CET Govora

La doar cateva zile de cand a parasit Arestul Central al Politiei Capitalei, fiind cercetat la aceasta data in arest la domiciliu, in dosarul cunoscut drept „CET Govora”, senatorul social-democrat a aflat ca procurorii anticoruptie au dispus trimiterea cauzei in instanta.

Dan Sova a fost trimis in judecata, in regim de arest la domiciliu, pentru acuzatia de trafic de influenta. Din cate anunta DNA, marti dupa-amiaza, in acelasi dosar ajunge in fata instantei – mai exact a magistratilor de la Curtea Suprema, instanta catre care a fost trimis, spre judecare, dosarul – si Mihai Balan. Este vorba despre directorul general al centralei de energie termica CET Govora SA, la data faptelor, functie pe care o ocupa incepand cu martie 2013, care a fost cercetat in libertate de DNA, pentru abuz in serviciu in forma continuata.

Din rechizitoriul intocmit in aceasta cauza rezulta, printre altele, faptul ca „in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Sova Dan-Coman a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna”.

Din acelasi comunicat al procurorilor mai reies urmatoarele aspecte: CET Govora s-a constituit parte civila in cadrul procesului penal cu suma de 1.301.410 lei, dar si ca in dosar s-a dispus masura sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile apartinand celor doi acuzati, situate in Capitala.

68 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger