AcasăOldSeful statului a semnat decretul: Claudiu-Constantin Vulpoiu, decorat post-mortem

Seful statului a semnat decretul: Claudiu-Constantin Vulpoiu, decorat post-mortem

Traian Basescu

Militarul roman care si-a pierdut viata in Afganistan a fst decorat post-mortem, marti, de catre seful statului. Presedintele i-a conferit sublocotenentulului, Ordinul National „Steaua Romaniei” – in grad de Cavaler, cu insemn de razboi.

Traian Basescu

Vulpoiu si-a pierdut viata , duminica, dupa ce masina in care se afla intr-o misiune de patrulare, impreuna cu alti colegi, a fost tinta unui atac sinucigas. Alti cinci militari romani au fost raniti.

Marti, in ziua in care trupul neisufletit va fi repatriat, seful statului a semnat decretul de decorare post-mortem, in semn de recunostinta fata de jertfa lui Constantin Claudiu Vulpoiu, care a pierit in timpul misiunii in Afganistan. Conform precizarilor Presedintiei, propunerea privind decorarea sublocotenentului ii apartine ministrului Apararii Nationale, Mircea Dusa. „Astfel, in semn de recunostinta si apreciere pentru devotamentul exceptional dovedit in timpul executarii unei misiuni in teatrul de operatii din Afganistan, in timpul careia si-a sacrificat viata, domnul presedinte Traian Basescu a conferit post-mortem Ordinul National „Steaua Romaniei” – in grad de Cavaler, cu insemn de razboi, sublocotenentului Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu”, mentioneaza Administratia Prezidentiala.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger