AcasăOldSeful SRI confirma spusele presedintelui: Traian Basescu nu a fost informat de...

Seful SRI confirma spusele presedintelui: Traian Basescu nu a fost informat de relatiile fratelui sau cu Bercea Mondial

Prezent, marti, la Palatul Parlamentului, unde a prezentat un raport Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, in legatura cu mult-mediatizatul caz Mircea Basescu-Sandu Anghel, zis si Bercea Mondial, George Maior a confirmat declaratiile facute de catre seful statului, prin care acesta din urma preciza ca nu a fost informat de catre servicii despre relatia dintre fratele sau si interlopul Bercea Mondial.

Seful Serviciului Roman de Informatii a anuntat, intr-o prima faza, ca Sandu Anghel se afla in atentia SRI inca de acum 13 ani si ca despre activitatea gruparii coordonate de cel supranumit Bercea Mondial, au fost anuntate, in functie de competenta, autoritatile din plan central si local. „Evaluariile preliminare ale SRI au relevat faptul ca activitatile infractionale ale lui Sandu Anghel, zis si Bercea Mondialul, respectiv ale gruparii interlope pe care o coordoneaza, s-au aflat in atentia SRI inca din anul 2001”, a precizat Maior.

In acelasi timp, directorul Serviciului a tinut sa precizeze ca seful statului a avut dreptate cand a declarat, in cursul dupa-amiezii trecute, ca nu a fost informat de catre reprezentantii structurilor statului despre relatia dintre fratele sau, Mircea Basescu, si Sandu Anghel. „Nu a continut acea informare aspecte referitoare la raporturile sau relatiile lui Bercea cu fratele domniei sale (Mircea Basescu-n.r). Presedintele, in declaratia sa de ieri (luni-n.r), a avut dreptate cand a spus ca serviciul sau serviciile de informatii nu au abordat aceasta chestiune intr-o informare separata”, a sustinut seful SRI.

„Informatia combate intotdeauna speculatia, ea este in arhiva si baza de date a serviciului, ne-am facut datoria in privinta securitatii nationale”, a concluzionat Maior.

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger