AcasăOldSeful SIPI Suceava, retinut pentru 24 de ore

Seful SIPI Suceava, retinut pentru 24 de ore

Seful Serviciului de Informatii si Protectie Interne Suceava, Cristian Macsim, a fost retinut pentru 24 de ore, masura fiind dispusa de catre procurorii anticoruptie din cadrul serviciului teritorial Suceava.

In cazul lui Macsim, reprezentantii DNA au decis punerea in miscare a actiunii penale, precum si retinerea pentru 24 de ore, incepand de luni. Ofiterul de politie din Suceava este acuzat de patru fapte de „abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata” si de doua infractiuni de favorizare a infractorului, precizeaza, marti, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un comunicat.

O masura similara a fost dispusa si in cazul a doi oameni ai legii din cadrul sectiei 4 Politie Galanesti, respectiv a sefului sectiei, ofiterul de politie Marius Ciotau, acuzat de cercetare abuziva, precum si a lui Ilie Parghie, agent de politie in cadrul aceleiasi institutii,cercetat pentru „savarsirea infractiunilor concurente de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cercetare abuziva”.

In acelasi dosar, procurorii DNA au dispus cercetarea sub control judiciar pentru 90 de zile, incepand de luni si pana pe 19 februarie 2015 inclusiv, a lui Constantin Chichirita, agent de politie in cadrul Sectiei 4 de politie Galanesti, cercetat, precizeaza DNA, pentru „savarsirea infractiunilor concurente de: cercetare abuziva, fals intelectual, uz de fals”.

Macsim este acuzat, printre altele, ca, la inceputul anului in curs, 2014, „in calitate de sef al structurii SIPI Suceava, a luat la cunostinta despre faptul ca unul dintre subalternii sai colabora cu o persoana care ii furniza ofiterului date din teren, despre grupari de contrabandisti din care faceau parte si agenti de politie ai Sectiei nr. 4 Galanesti. De asemenea, inculpatul a fost avertizat, de un ofiter, ca politistii respectivi, in contextul instrumentarii unui dosar penal, au intrat in posesia unor informatii pe care acesta le primise de la persoana respectiva. Cu toate acestea, inculpatul Macsim Cristian nu si-a indeplinit corespunzator atributiile de serviciu, prin aceea ca a omis sa sesizeze de indata procurorul competent si nu a dispus nicio masura pentru a-l proteja pe subordonatul sau, cu privire la faptul ca informatiile stranse de acesta de la sursa umana au ajuns la cunostinta infractorilor vizati”, sustin procurorii DNA.

Seful SIPI Suceava urmeaza sa fie prezentat, marti, Tribunalui Suceava, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

353 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger