AcasăOldSeful SGG, Ion Moraru, audiat din nou la DNA

Seful SGG, Ion Moraru, audiat din nou la DNA

Seful Secretariatului General al Guvernului (SGG) a ajuns din nou, luni, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a discutat cu procurorii.

La fel cum s-a intamplat si saptamana trecuta, joi mai exact, Ion Moraru a precizat ca i-a fost cerut sa vina la audieri la DNA, in calitate de martor, dar si ca a adus anumite documente pentru a fi analizate de catre oamenii legii. „In calitate de martor. Mi s-au solicitat niste documente de la SGG pe care le-am adus”, a anuntat Moraru la intrarea in sediul DNA, in momentul in care a fost intrebat de ce s-a prezentat din nou la discutii cu procurorii anticoruptie, citat de b1.ro.

Moraru, care ocupa functia de secretar general al Guvernului, avand rang de ministru, incepand cu mai 2012, discuta cu proocurorii in legatura cu dosarul legat de inchirierea unor licente pentru unitati de invatamant, pentru care s-au platit circa 9 milioane de euro, cercetari demarate in urma unei sesizari a Corpuui de Control al premierului, datand din mai anul trecut. „Obiectul sesizarii l-a constituit inchirierea si extinderea de licente educationale de catre, Ministerul pentru Societatea Informationala si Ministerul Educatiei Nationale care contrar dispozitiilor acordului cadru nr. 32/12.08.2009, au incheiat contrar HG nr. 460/2009, contracte de furnizare produse, existand indicii ca s-au efectuat plati privind o suma de aproximativ de 9 milioane euro, destinate unitatilor de invatamant”.

Sursa foto: ziarelive.ro

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger