AcasăOldSeful RA-APPS, Georgian Surdu, arestat pentru 30 de zile

Seful RA-APPS, Georgian Surdu, arestat pentru 30 de zile

Directorul RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, plasat sub control judiciar in urma cu circa doua saptamani, fiind acuzat de coruptie, a fost arestat preventiv, marti, pentru 30 de zile.

Masura a fost luata in urma cu scurt timp, potrivit Digi 24. Totul dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatia procurorilor, fata de masura dispusa de catre judecatorii Tribunalului Bucuresti, respectiv cea a controlului judiciar, decisa in cazul lui Surdu, pe 30 aprilie. Cum decizia CAB este una definitiva, GAbriel Surdu nu mai are cale de atac, drept urmare va fi arestat preventiv.

Seful Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) fusese retinut pentru 24 de ore, pe 29 aprilie, dupa ce a fost dus la audieri, la DNA. Procurorii anticoruptie il cercetateaza pentru cumparare de influenta, intr-un dosar in care este vizat de ancheta si fostul sef al Consiliului Judetean Buzau.

Mai precis, procurorii anticoruptie mentioneaza, intr-un comunicat, ca “in vara anului 2013, in contextul unei intalniri pe care au avut-o intr-un restaurant din Bucuresti, inculpatul Surdu Georgian Gabriel i-a solicitat interlocutorului sau, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, sa-i faciliteze obtinerea unor contracte de lucrari publice in judetul Buzau, pentru o firma pe care primul a administra prin intermediar”, dar si ca Bigiu ar fi fost de acord cu aceasta solicitare, promitandu-i actualului sef al RA-APPS ca il va ajuta sa obtina un contract de lucrari pentru firma respectiva, intr-o comuna de pe raza judetului Buzau. “La randul sau, inculpatul Surdu Gabriel Georgian i-a promis presedintelui Consiliului Judetean Buzau ca-i va remite, 8% din valoarea contractului, in schimbul interventiei sale pe langa primarul localitatii respective, in vederea castigarii licitatiei. De asemenea, cei doi au convenit ca o prima transa, de 75.000 euro, sa fie data la cateva zile de la momentul discutiei, lucru care s-a si intamplat, banii fiind remisi suspectului Bigiu Marian Cristinel printr-un intermediar”, se mai mentioneaza in comunicatul DNA.

225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger