AcasăOldSeful Politiei Sinaia, retinut

Seful Politiei Sinaia, retinut

(foto: ziarulincomod.ro)

Un alt reprezentant al legii, intrat in vizorul DNA, a fost retinut. De aceasta data este vorba despre seful Politiei Statiunii Sinaia. In acelasi dosar procurorii anticoruptie ploiesteni cerceteaza si alte doua persoane.

(foto: ziarulincomod.ro)

In conditiile in care in prima parte a zilei de miercuri, procurorii au facut perchezitii la sediul  institutiei, iar barbatul fusese dus la audieri, seara trecuta procurorii anticpruptie au dispus retinerea pentru 24 de ore a sefului Politiei Sinaia, Marin Tudorica. Din comunicatul DNA rezulta ca acesta este acuzat de trafic de influenta si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia.

In aceeasi cauza a mai fost retinut si un administartor de firma, Cristian Simion, pentru cumparare de influenta si complicitate la efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia. Cei doi urmeaza sa fie dusi, joi, in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, magistratii Tribunalului Prahova urmand sa decida daca se impune sau nu o astfel de masura.

Totodata, procurorii au mai anuntat ca, in aceeasi cauza, au dispus plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, a unui ofiter din cadrul Politiei Sinaia, cercetat pentru complicitate la trafic de influenta. Ionut Rosca a fost informat ca, in tot acest interval, are de respectat o serie de obligatii, printre care aceea de a nu comunica, de niciun fel, cu persoanele mentionate de procurori.

DNA mentioneaza, printre altele, in ordonanta de retinere intomita in acest caz, ca „incepand cu data de 18 iulie 2013, inculpatul Tudorica Marin, in calitate de comandant al Politiei statiunii Sinaia, a pretins si primit in mod direct pentru sine, de la inculpatul Simion Cristian, un folos material constand in folosinta unui autoturism marca Mercedes, in baza unui contract de comodat avand ca obiect folosinta cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei pe care acesta din urma o administra”, dar si ca „in schimbul acestui folos (…) a lasat sa se creada fata de omul de afaceri ca are influenta asupra unor functionari publici si i-a promis acestuia ca, in eventualitatea unor controale privind activitatea economica a firmei sale, la nevoie, ii va determina pe functionari sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle lor de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri”.

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger