AcasăOldSeful Politiei Mizil, retinut de procurorii Antimafia

Seful Politiei Mizil, retinut de procurorii Antimafia

Dupa ore bune de audieri, omul legii a fost retinut. Din primele informatii, comisarul sef a fost audiat intr-un dosar privind traficul de persoane.

UPDATE: Procurorii DIICOT au anuntat care sunt suspiciunile ce planeaza in cazul lui Marius Rotaru, sef al Politiei Orasului Mizil, si al celorlalte trei persoane retinute in cazul de fata, oferind, totodata, precizari cu privire la contextul ce a dus la luarea acestor decizii. Totodata, anchetatorii ploiesteni mentioneaza ca toti cei patru urmeaza sa fie dusi in fata instantei cu propunere de arestare preventiv. Magistratii Tribunalului Prahova vor fi cei care decid daca se impune sau nu arestarea lor pentru 30 de zile.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile procurorilor in legatura cu motivele care au dus la aceste retineri, asa cum reies din comunicatul DIICOT:

„La data de 08.09.2016 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor Baicu Eduard-Florian, Calin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia si Rotaru Marius Nicusor pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea faptuitorului si folosire abuziva a functiei in scop sexual.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu luna decembrie 2015 si pana in prezent inculpatii Baicu Eduard-Florian, Calin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia si suspectii C. N. F., R. M.-M. si C. S. au initiat si constituit un grup infractional organizat avand ca scop savarsirea infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane, constand in recrutarea, transportarea si adapostirea in scopul expoatarii sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violenta.

S-a retinut ca inculpatii au constrans persoanele vatamate care erau recrutate in special de pe raza judetelor Prahova si Buzau sa intretina zilnic acte sexuale la strada cu diverse persoane care tranzitau zona.

Totodata, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca inculpatul Rotaru Marius Nicusor, avand functia de sef al Politiei Orasului Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infractional din care fac parte inculpatii si suspectii din prezenta cauza, prin lipsa actiunii conferite de atributiile de serviciu si nesesizarea organelor competente atunci cand faptele savarsite erau de competenta altor organe judiciare ajutandu-i astfel pe sa scape de tragerea la raspundere penala pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de minori.

De asemenea, s-a retinut ca inculpatul Rotaru Marius Nicusor a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de catre membrii grupului infractional organizat in scopul de a indeplini un act care intra in atributiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plangerilor formulate de catre aceste persoane”.

–––––––––––––-

Intrat, din postura de aparator al legii, in vizorul procurorilor DIICOT ploiesteni, Marius Rotaru a ajuns, seara trecuta, la audieri. Odata ce aceasta procedura a luat sfarsit, seful Politiei Mizil nu a mai fost lasat sa plece acasa, procurorii dispunand retinerea sa pentru un interval de 24 de ore, conform presei locale. O masura similara a fost luata si in cazul altor trei persoane.

Pe surse, s-a aflat ca seful Politiei din localitatea prahoveana Mizil ar fi suspectat de abuz in serviciu, dar si de favorizarea infractorului. Pana la aceasta ora, procurorii DIICOT nu au facut publice detalii in aceasta privinta.

160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger