AcasăOldSeful Politiei Capitalei, eliberat din functie

Seful Politiei Capitalei, eliberat din functie

Mihai Pruteanu, seful Politiei Capitalei, a fost eliberat din functie, la cerere, in urma anchetei declansate dupa punerea in libertate, din greseala, a unui barbat aflat in arest.

Comisarul sef Mihai Pruteanu, in cazul caruia seful Politiei Romane a dispus sa fie sanctionat cu o atentionare, in cazul verificarilor facute dupa eliberarea lui Adrian Botez, nu mai este directorul general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), functie pe care o ocupa din mai anul trecut. Pruteanu a cerut sa fie eliberat din functia de director general al DGPMB. El a fost numit, prin ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, in functia de director adjunct al Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Mai mult, in urma verificarilor demarate in acest caz, seful Politiei Romane, Petre Toba, a  dispus „declansarea cercetarii prealabile” in cazul a trei ofiteri cu functii de conducere din cadrul Serviciului Independent de Retinere si Arestare Preventiva (SIRAP), respectiv a directorul general adjunct care coordoneaza activitatea SIRAP, a directorului Serviciului, precum si a directorului adjunct, dar si a altor ofiteri care lucreaza la acest departament. Este vorba despre un ofiter coordonator al Centrului de Retinere si Arestare Preventiva (CRAP) nr. 1 si doi agenti de politie,unul dintre ei fiind sef de schimb la CRAp nr.1.

Totul, in urma anchetei demarate dupa eliberarea din arest a lui Adrian Botez, acuzat de uciderea unui barbat. Suspectul a fost lasat in libertate, in loc sa fie trimis la penitenciar. S-a intamplat luna trecuta, iar de atunci Botez e de negasit. 

Sursa foto: replicaonline.ro

310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger