AcasăOldSeful IPJ Botosani, pus sub control judiciar de catre procurorii DNA

Seful IPJ Botosani, pus sub control judiciar de catre procurorii DNA

La o zi dupa ce procurorii anticoruptie au facut perchezitii la sediul institutiei, reprezentantii serviciului teritorial Suceava al DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale, precum si plasarea sub control judiciar a sefului Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Botosani.

Mai precis, Augustin-Cristian Cucoreanu se afla, de marti incepand, sub control judiciar, pe o perioada de doua luni, mai precis 60 de zile. O masura similara a fost luata si in cazul sefului Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Botosani, Adrian Osolinschi. Ambii sunt cercetati pentru „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Concret, procurorii DNA ii suspecteaza ca, in decembrie anul trecut, si-ar fi incalcat atributiile de serviciu intr-o situatie „referitoare la promovarea intr-o functie superioara, de executie, a unui ofiter de politie, in sensul ca ambii au semnat fara sa verifice in fapt conditiile emiterii unei dispozitii in cuprinsul careia era mentionata, in mod nereal, indeplinirea procedurii prevazute de lege, referitoare la asigurarea publicitatii vacantarii postului, constituirea comisiei pentru ocuparea postului vacant cu rol in selectarea si intervievarea cadrelor care indeplineau conditiile de promovare, precum si existenta documentelor necesare emiterii acestei dispozitii”.

Pe durata cat se vor afla sub control judiciar, Cucoreanu si Osolinschi au de respectat o serie de obligatii legale, printre ele si aceea de a se prezenta, periodic, la politie, conform programului de supraveghere stabilit, sa nu iasa din tara, fata incuviintare de la autoritati, dar si sa nu comunice in niciun fel cu persoanele ale caror nume au fost trecute in ordonantele de dispunere a masurii legale luate in cazul lor.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger