AcasăOldSeful Garzii de Mediu Ialomita, sub control judiciar timp de 60 de...

Seful Garzii de Mediu Ialomita, sub control judiciar timp de 60 de zile

Urmare a perchezitiilor pe care procurorii anticoruptie le-au facut in prima parte a zilei la sediul unei institutii publice, dar si la o locuinta de pe raza orasului Slobozia s-au aflat si ce masuri au fost dispuse in acest caz.

Mai precis, reprezentantii DNA au anuntat faptul ca in cazul comisarului sef de la Garda Nationala de Mediu (GNM), din cadrul Comisariatului Judetean Ialomita, s-a luat decizia impunerii controlului judiciar, simultan cu demararea actiunii penale, pentru „efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana”.

Astfel, de joi incepand si pana pe 8 noiembrie anul curent, mai exact vreme de 60 de zile, Cornel Vasile se va afla sub control judiciar, interval in care are de indeplinit o serie de obligatii, fiind informat ca, in cazul in care se abate de la ele, risca sa sa ajunga in arest la domiciliu sau chiar in arest preventiv. Printre acestea se numara si interdictia de a-si exercita functia curenta, respectiv cea de sef la GNM – Ialomita.

Masura a fost impusa dupa ce procurorii au concluzionat faptul ca vreme de mai multe luni, mai precis in intervalul februarie-iunie anul in curs, „Vasile Cornel, concomitent cu exercitarea functiei publice de comisar sef la Garda Nationala de Mediu, Comisariatul Judetean Ialomita, a controlat, coordonat si condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a doua societati comerciale, unde, de altfel, detinea si calitatea de asociat„, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

De asemenea, in perioada in care se afla sub control judiciar, Vasile trebuie, printre altele, sa se prezinte periodic la politie, in conformitate cu programul de supraveghere intocmit in cazul sau, sa nu iasa din tara fara aprobarea unui procuror si sa nu ia legatura sub nicio forma cu persoane indicate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

sursa foto: curierulialomitean.ro

author avatar
Cristina Stefan
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger