AcasăOldSeful DGA Prahova, adjunctul IPJ Prahova si un ofiter al BCCO Ploiesti,...

Seful DGA Prahova, adjunctul IPJ Prahova si un ofiter al BCCO Ploiesti, retinuti de DNA

Dupa ce au fost audiati, in cursul zilei trecute, timp de mai multe ore, cei trei au fost retinuti pentru 24 de ore, pe numele lor fiind pusa in miscare actiunea penala, anunta marti DNA. In cursul acestei zile, urmeaza sa fie dusi in fata magistratilor, cu propunere de arestare preventiva pentur 30 de zile.

Printre cei retinuti se numara si comisarul sef de politie Constantin Ispas, actualmente sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, pe care procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Prahova il acuza de luare de mita, trafic de influenta, spalarea banilor, cercetare abuziva, dar si de „efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, folosire, in orice mod, direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”.

Totodata, a fost retinut si Adrian Ionut Radulescu, actualmente adjunct al I.J.P. Prahova, si ofiter in cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova, la data faptelor, acuzat de cercetare abuziva.

Nu in ultimul rand, s-a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore si pe numele ofiterului de politie judiciara Mihail Emanuel Saghel, sef Serviciu in cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, la data faptelor, pe care procurorii DNA ploiesteni il acuza de luare de mita, trafic de influenta, santaj, precum si de „folosire, in orice mod, direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”.

Procurorii sustin, printre altele, in rechititoriul intocmit in acest caz, faptul ca „in cursul lunii aprilie 2010, inculpatul Ispas Constantin, in calitate de sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, a pretins si, in perioada aprilie 2010 – februarie 2011, a primit, de la un martor denuntator, cate 10.000 euro, in doua transe si ajutor financiar pentru o anumita societate comerciala, constand in acordarea unui imprumut in suma de 200.000 lei si incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil, proprietatea denuntatorului, pentru care pretul (400.000 euro) nu a fost achitat in realitate, de administratorul firmei respective”. Totul, sustin procurorii, „pentru a-l determina pe ofiterul coordonator din cadrul B.C.C.O. – Ploiesti, comisarul sef Saghel Mihail Emanuel, sa instrumenteze intr-o anumita directie un dosar penal, astfel incat sa se creeze o situatie favorabila denuntatorului, cercetat in cauza respectiva”.

Totodata, DNA noteaza in acelasi cominicat faptul ca „in cursul lunilor ianuarie si februarie 2013, inculpatul Ispas Constantin impreuna cu inculpatul Radulescu Ionut Adrian, in calitate de ofiter in cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova, in prezent adjunct al I.J.P. Prahova, au folosit amenintari si promisiuni, pentru a determina mai multi administratori de societati comerciale sa formuleze denunturi la adresa ofiterilor de politie de la S.I.F. Prahova, ce au instrumentat dosarul penal amintit mai sus, iar denunturile astfel obtinute s-au materializat in constituirea a doua cauze penale in cadrul carora, ofiterii din cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova au fost delegati sa efectueze cercetari”.

Marti, Ispas, Saghel si Radulescu vor fi prezentati instantei, procurorii propunand in cazul tuturor emiterea unor mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. Ramane de vazut daca magistratii Tribunalului Prahova vor admite sau nu propunerea procurorilor in acest caz.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger