AcasăOldSeful de la Resurse Umane din cadrul Oficiului de Cadastru Bucuresti, trimis...

Seful de la Resurse Umane din cadrul Oficiului de Cadastru Bucuresti, trimis in judecata de DNA

Aflat in arest preventiv, Iulian Bocse – sef al Biroului resurse umane si relatii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti la data faptelor de care este acuzat in acest dosar- a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, intr-o cauza penala in care au mai fost actionate in judecata alte doua persoane.

Bucse este acuzat de DNA de luare de mita si abuz in serviciu, in timp ce Dan-Constantin Cuzuc, administrator al unei societati comerciale, este cercetat pentru dare de mita si instigare la abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat al DNA. Totodata, Simona Elena Toader este acuzata de procurorii anticoruptie de complicitate la dare de mita, respectiv la instigare la abuz in serviciu.

Mai clar fie spus, Bocse este acuzat ca, la inceputul lunii septembrie a anului trecut, in calitate de membru al comisiei de concurs, la cererea administartorului firmei respective, ar fi ajutat-o pe femeie sa promoveze un concurs pentru ocuparea unor posturi libere in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, furnizandu-i, sustin procurorii anticoruptie, rapunsurile corecte la proba scrisa, dar si acordandu-i, la proba orala, o nota suficient de mare pentru a trece aceasta parte a examenului.

Dupa acest moment, noteaza procurorii in rechizitoriu, Bocse i-ar fi cerut lui Cuzuc o suma de bani, in euro. „Dupa numirea inculpatei Toader Simona Elena in functia respectiva, drept contraprestatie pentru indeplinirea defectuoasa a atributiilor sale de serviciu (in modalitatea expusa mai sus), incepand cu data de 11 septembrie 2014, inculpatul Bocse Iulian a pretins de la inculpatul Cuzuc Dan-Constantin suma de 15.000 de euro, suma din care a primit, in cadrul mai multor prestatii, aproximativ echivalentul a 5.000 de euro”, mentioneaza procurorii anticoruptie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu mentiunea ca procurorii DNA propun magistratilor mentinerea masurilor preventive dispuse in cazul celor trei.

197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger