AcasăOldSeful CJ Arad, retinut de DNA. Va fi prezentat Tribunalului Timis cu...

Seful CJ Arad, retinut de DNA. Va fi prezentat Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva

In conditiile in care in cursul zilei trecute s-a aflat ca a fost prins, in flagrant, luand mita 10.000 de euro, presedintele Consiliului Judetean Arad a fost retinut, vineri seara, la 21.30, de catre procurorii anticoruptie. Sambata, Nicolae Iotcu va fi prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Acuzat de trafic de influenta, Nicolae Petru Iotcu va fi dus in fata magistratilor Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Din comunicatul remis, sambata, de DNA, reiese faptul ca procurorii sustin ca, in cursul anului 2012, Iotcu, in calitatea sa se sef al CJ Arad (functie pe care o ocupa din 2008-n.r) „a pretins de la administratorul unei societati comerciale suma de 40.000 de EURO, pentru a-si exercita influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judetean Arad, pentru atribuirea preferentiala a unui contract de achizitie publica” privind furnizarea, in leasing, a unor echipamente medicale pentru Spitalul judetean de Urgenta din Arad, contract a carui valoare era de 1.600.000 de EURO, si care a si fost castigat, adauga procurorii, in octombrie 2014, de catre societatea respectiva, in asociere cu o alta.

De asemenea, DNA sustine ca Iotcu ar fi primit de la administratorul firmei respective, pe 22 iulie, printr-un intermediar, 35.000 lei, „urmand ca ulterior sa i se remita in mai multe transe şi diferenta din suma totala pretinsa”. O alta parte din suma de 40.000 de euro – cea de 10.000 euro ­- ar fi fost primita de la persoana intermediara, in cursul zilei trecute, pe 24 iulie, ocazie cu care Iotcu a fost „prins in flagrant de catre procurorii anticoruptie, asupra sa fiind gasita suma respectiva de bani”.

sursa foto: b1.ro

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger