AcasăOldSeful CJ Arad ramane in arest preventiv

Seful CJ Arad ramane in arest preventiv

In ciuda sperantelor pe care si le pusese ca va scapa de arestul preventiv, odata ce a contestat decizia magistratilor timiseni, luata in urma cu doar cateva zile, avand in vedere ca demersul sau legal a fost respins, marti, de catre judecatorii de la Curtea de Apel Timisoara, seful Consiliului Judetean (CJ) Arad a primit, asadar, o veste proasta.

Odata ce judecatorii Tribunalului Timis, in fata carora a fost prezentat, sambata trecuta, de catre procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, au dispus arestarea sa preventiva pentur 30 de zile, Nicolae Iotcu a avut la dispozitie o cale de atac. Drept urmare, s-a adresat, prin intermediul avocatilor sai, Curtii de Apel Timisoara.

Procurorii DNA anuntau, vineri, ca Iotcu a fost retinut pentru 24 de ore, pentru trafic de influenta, notand faptul ca, in decursul anului 2012, seful CJ Arad ar fi pretins unui administrator de firma „suma de 40.000 de euro, pentru a-si exercita influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judetean Arad, pentru atribuirea preferentiala a unui contract de achizitie publica” privind furnizarea, in sistem de leasing, a unor echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Judetean de Urgenta Arad. Cu o zi inainte, mentionau procurorii, Iotcu fusese prins luand mita 10.000 de euro, suma despre care reprezentantii DNA au sustinut ca ar fi fost parte din cei 40.000 de euro.

sursa foto: specialarad.ro

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger