AcasăOldSeful CCR, la iesirea de la Parchet: Nu mi se aduce nicio...

Seful CCR, la iesirea de la Parchet: Nu mi se aduce nicio acuzatie. Am fost martor

Augustin Zegrean aspiră la șefia Consiliului Legislativ (foto: observatorbn.ro)

Dupa ce a oferit lamuriri procurorilor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte, in dosarul „Erata la Referendum”, redeschis de catre oamenii legii, magistratul Zegrean, seful completului de noua judecatori ai Curtii Constitutionale, a explicat si public faptul ca a fost audiat in calitate de martor.

(foto: observatorbn.ro)

„Ce am primit (cifrele-n.r)  de la BEC, aia am dat mai departe. Nu mi se aduce nicio acuzatie, eu am fost martor”, a repetat Augustin Zegrean in doua randuri, pe scarile PIICJ, in momentul in care a iesit de la audieri.

Cat priveste erata in cauza, prin care s-a constatat, practic, invalidarea referendumului din 2012, convocat in privinta suspendarii presedintelui de la acea vreme, Traian Basescu, Augustin Zegrean a oferit o serie de detalii menite sa elimine neclaritatile aparute in spatiul public, in special in prezenta orei de redactare.

Mai precis, seful judecatorilor CCR a sustinut ca erata a fost redactata in biroul sau, in cursul diminetii zilei respective si nu noaptea, cum s-a vehiculat, ca urmare a faptului ca respectivul computer ar fi afisat gresit ora. „A fost o eroare. Era setat gresit calculatorul. Se poate verifica lucrul asta”, a conchis Zegrean.

author avatar
Cristina Stefan
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger