AcasăOldSeful CCI Bucuresti, urmarit penal intr-un nou dosar

Seful CCI Bucuresti, urmarit penal intr-un nou dosar

S-a lamurit motivul pentru care presedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti (CCIB) a fost chemat in aceasta dimineata la DNA. Sorin Dimitriu are calitatea de suspect, intr-un nou dosar deschis pe numele sau de catre procurorii DNA.

Mai precis, Dimitriu este urmarit penal, fiind banuit, din cate anunta DNA, de „folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata” si „schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, in forma continuata”.

In acelasi dosar este urmarit penal si Nicolae Vasile, care este banuit de savarsirea, in calitate de vicepresedinte al CCIB, „infractiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave”.

Totodata, potrivit precizarilor din comunicatul procurorilor, suspecti in dosarul de fata si Laurentia Vasilescu, director economic al CCIB, la data faptei, precum si directorului general in cadrul institutiei, Dan-Gabriel Mihut.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile procurorilor in acest caz:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In contextul implementarii a trei proiecte finantate din fonduri europene, in cursul anului 2009, suspectul Dimitriu Sorin-Petre, in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (C.C.I.B.), a atestat, in mod nereal, ca institutia pe care o conducea indeplinea conditiile cerute de legislatia Uniunii Europene, pentru a putea obtine fonduri nerambursabile

In realitate, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti se afla intr-o situatie de excludere, deoarece inregistra obligatii restante (datorii) in cuantum total de 682.811 lei, reprezentand drepturi de proprietate intelectuala, varsaminte de la persoane juridice pentru persoane cu handicap incadrate, impozit conventii civile etc.

Actionand in aceasta maniera, institutia condusa de suspectul Dimitriu Sorin-Petre a beneficiat de o finantare nerambursabila in valoare totala de 11.633.202,42 lei.

In aceeasi perioada, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti Dimitriu Sorin-Petre, beneficiind de ajutorul suspectilor Mihut Gabriel-Dan si Vasilescu Laurentia a schimbat destinatia sumei totale de 288.984 lei prin semnarea unor ordine de plata in baza carora banii respectivi au fost transferati in contul curent al institutiei pe care o conducea si folosita ulterior pentru derularea activitatii curente, in loc sia fie folositi la finantarea proiectelor carora le fusesera destinati.

In luna august a anului 2009, ca urmare a unei conduite a suspectului Vasile Nicolae, asemanatoare cu cea a suspectului Dimitriu Sorin-Petre, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, desi avea obligatii restante (datorii) in cuantum de 226.360 lei, a obtinut pe nedrept suma de 6.911.684,94 lei, in contextul implementarii unui alt proiect finantat din fonduri nerambursabile.

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a beneficiat astfel de fonduri nerambursabile in valoare totala de 18.544.887,36 lei”.

Va reamintim ca numele lui Dimitriu figureaza intr-un alt dosar de coruptie. Mai exact, procurorii DNA l-au trimis in judecata intr-o alta cauza, pentru acuzatii de acelasi tip.

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger