AcasăOldSefa Judecatoriei Sfantu Gheorghe, retinuta

Sefa Judecatoriei Sfantu Gheorghe, retinuta

Procurorii anticoruptie au decis deopotriva punerea in miscarea actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a judecatorului Elena Poiana.

Magistratul este la acest moment presedinte al Judecatoriei Sf. Gheorghe, insa la data faptelor consemnate in cauza penala in care este cercetata era, din care mentioneaza DNA intr-un comunicat, judecator in cadrul Tribunalului Harghita.

Femeia este acuzata de luare de mita, mai precis ca ar fi pretins bani in legatura cu inlocuirea masurii arestului preventiv cu o masura mai blanda, in cazul a doua persoane. Masura a fost luata la primele ore ale zilei de miercuri, urmand ca, tot in decursul acestei zile, Poiana sa fie prezentata in fata judecatorilor Curtii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Va prezentam in cele ce urmeaza precizarile din ordonanta procurorilor, asa cum au fost ele prezentate de DNA, intr-un comunicat:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 19 august 2015, inculpata Poiana Elena, in calitate de judecator in cadrul Tribunalului Harghita, a pretins de la o persoana (denuntator in cauza) suma de 10.000 lei, pentru a dispune solutionarea favorabila a contestatiei formulate de doua persoane arestate preventiv pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata, impotriva unei incheieri pronuntate de Judecatoria Miercurea Ciuc, hotarare prin care judecatorul de camera preliminara a respins solicitarea celor doi de revocare si inlocuire a masurii arestarii preventive.

Dupa ce s-a asigurat de disponibilitatea denuntatorului de a remite suma de bani, prin incheierea din data de 20 august 2015, judecatorul Poiana Elena a admis contestatia respectiva pe care a desfiintat-o si a inlocuit masura arestului preventiv cu masura preventiva a controlului judiciar pentru o perioada de 60 zile, dispunand totodata punerea de indata in libertate a celor doua persoane”.

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger