AcasăOldSefa Judecatoriei Faurei, trimisa in judecata de DNA

Sefa Judecatoriei Faurei, trimisa in judecata de DNA

Procurorii anticoruptie galateni a dispus, luni, trimiterea in judecata a presedintelui Judecatoriei Faurei, sub acuzatia de luare de mita.

DNA o acuza de Aurica Badescu de fapte de coruptie. Aflata la acest moment in arest preventiv, sefa Judecatorei din orasul brailean Faurei a fost actionata in judecata de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati. Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Galati.

Conform rechizitoriului, reprezentantii DNA o acuza pe Budescu de faptul ca, la inceputul lunii trecute, in calitate de presedinte al Judecatoriei Faurei, si, implicit, de judecator, avand repartizat spre solutionare un dosar, ar fi pretins de la un martor denuntator o suma de bani. Totul, „in legatura cu solutionarea favorabila a dosarului, in care aceasta persoana avea calitatea de petent contestatar al unui proces – verbal de sanctionare contraventionala, intocmit de catre Inspectoratul Teritorial de Munca Braila”, se precizeaza in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie.

Totodata, procurorii DNA o acuza pe sefa Judecatoriei in cauza de faptul ca, pe 28 noiembrie, ar fi primit suma de o mie de euro. „Ulterior, la data de 28 noiembrie 2014, in legatura cu acelasi dosar care, intre timp, fusese solutionat prin inlocuirea sanctiunii amenzii contraventionale, in cuantum de 20.000 lei, cu sanctiunea avertismentului, inculpata a primit de la martorul denuntator suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, se mai arata in documentul citat.

foto: gazetadenavodari.ro

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger