AcasăOldSefa Judecatoriei Faurei, retinuta de DNA pentru luare de mita

Sefa Judecatoriei Faurei, retinuta de DNA pentru luare de mita

Aurica Budescu, presedintele Judecatoriei Faurei, din judetul Braila, a fost retinuta, sambata, pentru 24 de ore, fiind cercetata pentru luare de mita.

Masurile de punere in miscare a actiunii penale si de retinere pentru 24 de ore au fost dispuse, la primele ore ale zilei de 29 noiembrie, de catre procurorii DNA- Galati, intr-o cauza penala in care Budescu este acuzata ca ar fi pretins si primit o suma de bani de la o persoana, pentru o solutie favorabila intr-un dosar pe care il judeca. „Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a reiesit ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la data de 04 noiembrie 2014, in calitate de presedinte al Judecatoriei Faurei, jud. Braila si, implicit, de judecator, avand repartizat spre solutionare un dosar, a pretins de la un martor denuntator o suma de bani, in legatura cu solutionarea favorabila a dosarului, in care aceasta persoana avea calitatea de petent contestatar al unui proces – verbal de sanctionare contraventionala”, se mentioneaza in comunicatul DNA.

Totodata, procurorii anticoruptie sustin ca judecatorul ar fi primit, pe 28 noiembrie, o mie de euro de la martorul denuntator. Budescu urmeaza sa fie prezentata, sambata, Curtii de Apel Galati, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger