AcasăOldSecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in fata judecatorilor. DNA propune arestarea...

Secretar de stat in Ministerul Sanatatii, in fata judecatorilor. DNA propune arestarea sa preventiva

Odata retinut de procurorii DNA, seara trecuta, dupa ce a fost audiat mai multe ore la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie, Alin Tucmeanu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii (MS), va fi prezentat, in cursul zilei de marti, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii anunta ca au decis, luni, punerea in miscare a actiunii penale pe numele lui Tucmeanu, in aceeasi zi in care a si fost audiat, pentru urmatoarele acuzatii: luare de mita si doua fapte de complicitate la dare de mita.

Mai trebuie spus faptul ca in acelasi dosar mai este cercetat si un reprezentant al unei firme, acuzat de trei fapte de dare de mita. Conform precizarilor procurorilor DNA, Cristinel Vodilv a fost la randul sau retinut pentru 24 de ore si va fi dus, in cursul acestei zile, la aceeasi instanta bucuresteana, cu propunere de arestare preventiva.

Iata ce precizeaza procurorii – in comunicatul dat publicitatii- in privinta acuzatiilor care li se aduc celor doi:

„In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada iulie – noiembrie 2015, inculpatul Tucmeanu Alin Iulian, in calitate de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizata din partea inculpatului Vodislav Cristinel Spiridon, pentru a aproba finantarea unui contract privind achizitia de aparatura medicala, in valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru incheiat intre o unitate spitaliceasca si societatea reprezentata de acesta din urma.

Totodata, inculpatul Tucmeanu Alin Iulian, l-a ajutat pe inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon sa ia legatura cu persoanele abilitate sa incheie acel contract si a insistat pe langa acestea in acest sens, asigurandu-le de ”seriozitatea” omului de afaceri si de faptul ca acesta isi va onora promisiunea de a le remite suma totala de 60.000 de euro”.

sursa foto: medicalmanager.ro

author avatar
Cristina Stefan
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger