AcasăOldSe repeta povestea Charlie Hebdo. Carnagiu terorist la Paris: peste 100 de...

Se repeta povestea Charlie Hebdo. Carnagiu terorist la Paris: peste 100 de morti, explozii si zeci de ostatici

Mai multe atentate cu bombe au avut loc vineri seara la Paris, in special in zona Seine-Saint-Denis. La cum arata lucrurile, asistam la un scenariu identic cu cel al atentatului de la sediul revistei Charlie Hebdo, din luna ianuarie, precum si a celorlalte atacuri teroriste care au urmat.

 

Presa franceza vorbeste de mai multe bombe care au explodat in zona arenei Stade de France, de un atac armat intr-un restaurant de langa stadion, dar si de un alt atac in interiorul salii de spectacole Bataclan, de pe bulevardul Voltaire, in arondismentul 11, unde avea loc concertul trupei rock americane „Eagles of Death Metal”. Se pare ca mai multi indivizi au patruns in incinta si au inceput sa traga in plin in spectatori. Martorii spun ca ar fi vorba despre atacatori de origine araba, avand in vedere ca unul dintre teroristi a fost auzit strigand: “Allah Akbar!”. Practic, se vorbeste de un adevarat carnagiu in capitala Frantei, de nu mai putin de 6 incidente diferite. Ar fi 3 morti la arena Stade de France, acolo unde tocmai se disputa amicalul Franta – Germania, 11 de persoane ucise intr-un restaurant, circa 70 de morti la sala din Bataclan, iar alte cate sute tinute ostatice in cladirea din bulevardul Voltaire. Televiziunile franceze vorbesc de cadavre imprastiate pe strazi.

 

Presedintele Frantei, François Hollande, a trebuit sa fie evacuat din arena Stade de France, acolo unde se consuma partida amicala de fotbal dintre reprezentativele Frantei si Germaniei. Conform jurnalistilor francezi prezenti la stadionul parizian, doua explozii majore au fost auzite in zona arenei la ora locala 21.17 si 21.19. Ambele proveneau de la grenade aruncate undeva in afara  incintei.

6 cadavre fotografiate de locatari pe strada Charonn, la numarul 90

Reuters relateaza ca oficialii de securitate americani cred ca atacurile de la Paris au fost coordonate pe baza unui plan bine trasat. Ce se intampla in capitala Frantei arata clar ca avem de-a face cu o serie coordonata de atacuri. Presedintele Barack Obama spune ca deocamdata e prea devreme pentru a trage concluzii referitoare la cine sunt autorii atacurilor de la Paris.

author avatar
Mihai Koblenko
329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger