AcasăOldSe redeschid scolile in Capitala, Ilfov si alte judete: Elevii se intorc,...

Se redeschid scolile in Capitala, Ilfov si alte judete: Elevii se intorc, marti, la cursuri!

(foto: verticalnews.ro)

Daca luni au ramas acasa, ca urmare a vremii nefavorabile, si a faptului ca finalul saptamanii precedente a adus zapada in Capitala, de marti elevii bucuresteni sunt asteptati din nou la scoala, pentru ca se reiau cursurile. La fel se intampla si in gradinitele din Capitala, dar si din alte judete ale tarii.

(foto: verticalnews.ro)

UPDATE: Desi intr-o prima faza se anuntase ca se reiau, in totalitate, cursurile in judetul Galati, cu precizarea ca, in functie de evolutia vremii, lucrurile se pot schimba, Ministerul Educatiei a revenit asupra informatiei, mentionand ca atat in acest judet, cat si in Braila, cursurile din unitatile de invatamant din mediul rural vor fi anulate si in cea de-a doua zi a saptamanii in curs.

Totodata, ministerul anunta reluarea – integrala- a cursurilor, marti, in judetele Giurgiu si Harghita, „urmare a eforturilor depuse de autoritatile locale in vederea deblocarii zonelor afectate de ninsori”.

––

Asadar, Ministerul Educatiei a anuntat, luni la pranz, faptul ca, din datele disponibile pana la aceasta ora, in urma unor analize facute de autoritatile cu competenta in acest sens, toate unitatile de invatamant (gradinite, scoli, licee-n.r) din Bucuresti si judetele Ilfov si Galati se deschid, marti, urmand sa isi reia cursurile.

La fel se va intampla si in Giurgiu, insa doar partial. Exceptie de la situatia din acest ultim  mentionat judet sunt unitatile scolare din localitatile Gogosari, Putineiu si Schitu, din cate se mentioneaza in comunicatul MEC, la fel si in judetul Damboovita, unde unitatile de invatamant isi vor redeschide portile, cu exceptia celor din localitatile Pucioasa, Vulcana-Pandele, Doicesti si Branesti.

Totodata, si in alte judete se reiau, rand pe rand, cursurile, dupa cum urmeaza: in judetul Ialomita vor fi deschise din nou, in cea de-a doua zi a saptamanii, toate scolile de la nivel urban, in timp ce in judetul Olt doar opt unitati de incatamant vor ramane, marti, cu lacatul pe usa, numele acestora nefiind anuntat, deocamdata, iar in judetul Vaslui, situat in estul tarii, cursurile se vor relua in toate unitatile de invatamant de la oras, in timp ce situatia se aplica si in mediul rural, chiar daca doar partial.

author avatar
Cristina Stefan
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger