AcasăOldScapa de arestul preventiv. ICCJ: Elena Udrea, in arest la domiciliu

Scapa de arestul preventiv. ICCJ: Elena Udrea, in arest la domiciliu

Cauza este in faza de apel, la completul de 5 magistrati de la Inalta Curte de Casatie.

Fostul ministru a primit o veste buna, joi in jurul pranzului, cand a aflat ca magistratii Instantei Supreme i-au admis contestatia fata de masura prelungirii arestarii preventive, astfel ca nu va mai ramane in arest preventiv, ci va fi plasata in arest la domiciliu.

Asadar, la doar cateva zile dupa ce ajunsese la penitenciarul de femei Targsor, din Prahova, respectiv de pe 30 aprilie, Udrea va reveni in Capitala, pentru a fi plasata in arest la domiciliu.

Cum masura judecatorilor Inaltei Curti este definitiva, iar procurorii nu o mai pot ataca, urmeaza ca fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, acuzat de fapte de coruptie in dosarul „Gala Bute”, sa poata parasi penitenciarul in scurta vreme.

Va amintim ca, pe 21 aprilie, Udrea a fost trimisa in judecata, de catre procurorii DNA, alaturi de alte persoane, in doasarul privind organizarea evenimentului sportiv desfasurat in vara anului 2011. Udrea, ministru al Turismului, la acea vreme, este acuzata de luare de mita, abuz in serviciu, dar si de „tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene”.

author avatar
Cristina Stefan
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger