AcasăOldScandalul laptelui cu aflatoxina: Danone retrage de pe rafturi mai multe produse

Scandalul laptelui cu aflatoxina: Danone retrage de pe rafturi mai multe produse

Compania a ales sa retraga de pe piata mai multe produse ce ar putea contine urme de lapte contaminat cu aflatoxina. De asemenea, Danone Romania a blocat in depozit 75 de tone de lactate, dupa ce a descoperit substanta in laptele livrat de la o ferma care le furniza lapte.

Reprezentantii companiei au anuntat ca au luat aceasta masura preventiv, odata ce la ferma respectiva s-au descoperit cantitati de lapte cu urme de aflatoxina.  „Dupa primirea rezultatului pentru aflatoxina M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii sai de lapte, rezultat care era peste limita legala, Danone Romania a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectiva si, pentru siguranta consumatorilor, a decis sa blocheze in depozitul sau 75 tone de produse si sa retraga preventiv de pe piata unele produse care ar fi putut sa contina urme de lapte contaminat de la acea ferma. Procesul de retragere se desfasoara foarte rapid si facem toate eforturile sa fie finalizat pana la finalul zilei”, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

In cursul acestei zile, ANSVSA a anuntat ca, urmare a controalelor efectuate, s-au descoperit nereguli la anumite loturi de lapte. „In urma controalelor ANSVSA in ferme, inspectorii au constatat neconformitati la anumite loturi de lapte. Consecutiv stabilirii trasabilitatii lotului suspect, procesatorul, pe baza analizelor de autocontrol, a identificat lotul cu posibile neconformitati. Dupa sosirea rezultatelor analizelor, ANSVSA a initiat alerta prin Sistemul Rapid de Alerta”, mentioneaza Autoritatea Sanitar Veterinara.

Imediat ce au fost constatate problemele, inspectorii au cerut retragerea loturilor respective. „Din cauza potentialului risc, ca o parte din aceste loturi sa fi ajuns in procesare, s-a solicitat procesatorului retragerea tuturor loturilor produse in perioada respectiva, pentru a elimina orice pericol pentru sanatatea consumatorilor. Autoritatea Sanitara mai afirma ca au dispus sechestrarea loturilor suspecte de contaminare aflate in stoc, in depozitul procesatorului si retragerea de pe piata a produselor rezultate”, se mai arata in comunicat.

author avatar
eNational
545 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger