AcasăOldSase candidati au intrat in cursa pentru sefia DIICOT

Sase candidati au intrat in cursa pentru sefia DIICOT

Sase procurori- trei femei si tot atatia barbati- vor sa devina sefi ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Toti cei care s-au inscris in cursa in urma careia se va afla numele succesorului Alinei Bica la sefia DIICOT urmeaza sa se prezente, miercuri, la Ministerul Justitiei (MJ).

In conditiile in care Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) are in frunte un interimar, in persoana Giorgianei Hosu, odata ce fosta sefa a institutiei, Alina Bica, a ajuns in vizorul procurorilor, momentan fiind in arest preventiv, institutia va avea, cat de curand, o noua conducere.

In cursa pentru cea mai inalta functie in DIICOT, cea de procuror-sef al Directiei, s-au inscris, pana la data limita care le dadea aceasta posibilitate, nu mai putin de sase candidati. Dupa cum anunta, marti, reprezentantii ministerului condus de Robert Cazanciuc, intr-un comunicat, printre aplicantii pentru postul de procuror-sef al DIIOCT se numara si Elena Giorgiana Hosu, adjunctul procurorului – sef al Directiei amintite, actualul sef interimar al DIICOT, precum si Nicolae Lupulescu – procuror militar sef adjunct sectie in cadrul DNA- Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, Adrian Gluga – procuror sef al DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova, dar si Ioana-Bogdana Albani – procuror sef al Serviciului de prevenire si combatere a criminalitatii informatice, in cadrul structurii centrale a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. De asemenea, in cursa pentru cea mai inalta functie in DIICOT s-au inscris si Catalin-Laurentiu Borcoman – procuror sef in cadrul Serviciului Teritorial Brasov al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, dar si Daniel-Constantin Horodniceanu – procuror sef DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi.

sursa foto: captura site diicot.ro

author avatar
Cristina Stefan
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger