AcasăOldSapte trenuri anulate, pana la aceasta ora, pe fondul gerului

Sapte trenuri anulate, pana la aceasta ora, pe fondul gerului

Dupa intervalul de ninsori si viscol, perioada care a ingreunat nu doar circulatia rutiera, ci si pe cea feroviara, de aceasta data frigul extrem cauzeaza probleme in circulatia garniturilor, care ruleaza in condtii de iarna.

Ca urmare, oficialii CFR Calatori anunta, joi dimineata, faptul ca pot aparea intarzieri in parcursul unor trenuri, atat la sosirea, cat si la plecarea lor din gari. In comunicatul in cauza nu sunt oferite, insa, detalii cu privire la durata acestor intarzieri.

Pana la aceasta ora, de exemplu, sunt anulate nu mai putin de sapte trenuri, masura fiind dispusa, din cate mentioneaza CFR Calatori, pe fondul temperaturilor extrem de scazute, si in mare parte din cazuri in privinta trenurilor tip Sageata Albastra, formate din automotoare Desiro, cnsoderate a fi „mai expuse problemelor tehnice de functionare” in astfel de conditii de vreme nefavorabila- .

Trenurile anulate sunt listate in cele ce urmeaza:

R 11072 Galati – Bucuresti Nord

IR 1880 Targoviste – Titu

R 8652 Tulcea Oras – Medgidia

R 9363 Rosiori Nord – Alexandria

R 3542 Sighisoara – Odorhei

R 3541 Odorhei – Cristur Hm

R 2564-1 Beia Hm – Sibiu

De asemenea, calatorii sunt informati ca pe sectia Medgidia – Tulcea oras trenurile in circulatie sunt remorcate cu locomotive diesel electrice, in timp ce pe sectia Slobozia Veche – Urziceni, garniturile sunt remorcate cu locomotive diesel electrice si diesel hidraulice.

Ar ai fi de mentionat un asepect important- si anume acela ca pasagerilor li se recomanda ca, inainte de apleca in calatorie, sa se informeze asupra circulatiei trenurilor catre destinatia dorita, avand in vedere ca, pe fondul conditiilor meteo dificile, pot aparea modificari de ultima ora in parcursul garniturilor. Pot face acest lucru fie apeland numerele  de telefon de la statiile CFR, disponibile AICI http://www.cfrcalatori.ro/148, fie accesand link-ul http://cfr.ro/index.php/cauta-tren, pentru a gasi informatii in timp real despre situatia circulatiei trenurilor.

sursa foto: Facebook/CFR Calatori

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger