AcasăOldSanctiuni in cazul elevei cu bentita tricolora!

Sanctiuni in cazul elevei cu bentita tricolora!

Dupa ce au verificat situatia de la Liceul ,,Korosi Csoma Sandor” din Covasna, unde invata Sabina, eleva care sustine ca a fost amenintata dupa ce a purtat o bentita tricolora, inspectorii scolari au anuntat primele masuri.

S-a decis sanctionarea cu un avertisment scris a directorului si a celui doi directori adjuncti ai unitatii scolare, „pentru gestionarea defectuoasa a situatiei in primele zile ale desfasurarii evenimentelor”. De asemenea, diriginta si totodata profesoara de romana de la clasa a IX-a A, in care invata tanara, a fost schimbata, potrivit unui comunicat de presa al ISJ Covasna.

De asemenea, Inspectoratul cerut ca la nivelul unitatii de invatamant sa se acorde o „atentie constanta educarii elevilor in spiritul respectarii simbolurilor nationale, a identitatii etnice si culturale a fiecaruia, in spiritul convietuirii normale intr-un mediu multicultural, in care toleranta si respectul sa fie primordiale”.

O alta masura vizeaza „organizarea comemorarilor, a Zilei Nationale si a altor sarbatori nationale sau specifice minoritatilor nationale, astfel incat elevii sa aiba posibilitatea de a participa activ, indiferent de etnie sau de limba de predare”. Mai mult, Inspectoratul a cerut „luarea unor masuri pentru interzicerea imixtiunii politicului in scoala”.

„ISJ Covasna considera ca orice elev are dreptul sa poarte insemnele nationale oricand si oriunde, daca acest drept este dublat de respectul pe care aceste insemne il impun”, se mai arata in comunicat.

Cazul tinerei Sabina Elena a juns in atentia presei si a autoritatilor dupa ce tanara a sustinut ca a fost amenintata pe o reta de socializare dupa ce a venit la scoala, pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, purtand o bentita tricolora, iar poza ei a ajuns pe Internet. Dupa ce situatia a ajuns in mass-media, Bucuresti si in mai multe orase din tara au fost organizate manifestatii de sustinere a elevei.

Citeste si: Scandalul elevei cu bentita tricolora, exagerat artificial

Eleva sanctionata pentru purtarea unei bentite tricolore la scoala, in Covasna!

Elevi romani, agresati de colegii maghiari pentru ca si-au desenat tricolorul pe maini si fata

Ancheta in cazul elevei sanctionate din cauza unei bentite tricolore, la liceul din Covasna!

Eleva sanctionata pentru purtarea unei bentite tricolore la scoala, in Covasna!

321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger