AcasăOldSambata neagra: bilantul tragediei din Colectiv a ajuns la 38 de morti

Sambata neagra: bilantul tragediei din Colectiv a ajuns la 38 de morti

(sursa foto: MAI)

UPDATE 20.30: Numarul mortilor a ajuns la 41. Sambata seara, au incetat din viata alti doi pacienti internati la Spitalul Floreasca, respectiv Spitalul Bagdasar Arseni.

UPDATE 16.00: Presedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj de condoleanta: „Sunt cu gandul si cu sufletul alaturi de familiile indoliate, care au primit astazi vestea tragica a disparitiei celor dragi, aflati in suferinta in spitale. Dumnezeu sa-i odihneasca!”

UPDATE 15.15: Inca un ranit internat la Spitalul de Arsi a incetat din viata. Este cea de-a treia persoana internata la Spitalul de Arsi care moare in decursul acestei zile. Numarul deceselor a ajuns la 39.

Vesti cumplite pentru rudele, cunoscutii si apropiatii altor victime ale incendiului ce a avut loc pe 30 octombrie, in clubul aflat in sectorul 4 al Capitalei. Bilantul tragediei a crescut, sambata, la 38 de decese. Doi pacienti care au murit abia ce apucasera sa fie transferati in Olanda.

Pana acum se stie ca dimineata au pierit doi pacienti aflati la spitalul de Arsi din Calea Grivitei, respectiv doi tineri, in timp ce o alta victima si-a gasit sfarsitul la Universitar, iar cea de-a patra la Floreasca.

Mai mult, tot sambata s-a aflat ca doi dintre ranitii care fusesera transportati in Olanda, pentru tratament, au pierit, pana sa ajunga la spital. Este vorba despre un roman si un cetatean italian.

Conform datelor prezentate sambata de catre premierul interimar Campeanu, alte 107 persoane ranite in incendiul din Colectiv raman spitalizate, 48 dintre ei fiind in stare grava si critica. Acesta a mai anuntat ca in cursul acestei zile, doua avioane SMURD urmeaza sa plece catre Austria, cu doi pacienti.

De altfel, deunazi, reprezentatii MAI anuntau faptul ca noua victime ale incendiului aveau sa ajunga in Olanda, sase dintre pacienti fiind ventilati, iar alti opt pacienti- trei dintre ei ventilati mecanic- urmau sa fie transferati spre Belgia. In cursul noptii de vineri spre sambata, „la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne, doua aeronave de tip C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane” din cadrul Ministerului Apararii, special configurate pentru misiuni de evacuare medicala, aveau sa faca doua misiuni umanitare de urgenta catre Rotterdam, Olanda si Bruxelles, Belgia, in vederea transferului unor pacienti raniti in incendiul de la clubul „Colectiv”.

foto: MAI

author avatar
Cristina Stefan
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger