AcasăOldS-a stins "Regina sahului romanesc". Elisabeta Polihroniade va fi inmormantata la Cernica

S-a stins „Regina sahului romanesc”. Elisabeta Polihroniade va fi inmormantata la Cernica

(foto: monitorulexpres.ro)

O lovitura grea pentru sahul autohton, la inceput de an. Cel mai cunoscut nume al „sportului mintii” din Romania, Elisabeta Polihroniade, a parasit lumea celor vii.

(foto: monitorulexpres.ro)

Maestra internationala a sahului a murit, deunazi, la varsta de 80 de ani, „dupa o lunga suferinta”, din cate a anuntat Federatia Romana de Sah.

Despre regretata Elisabeta Polihroniade, pasiunea ei pentru sah, dar si zambetul, vocea calda si calma, si dragul cu care a impartasit, ani la rand, tainele acestui joc al inteligentiei, al chibzuintei si al rabdarii a auzit o lume intreaga. Numele sau e cunoscut si de tinerii din zilele noastre, nu doar de cei care au urmarit, inca de dinainte de Revolutie, la Televiziunea Publica, celebra emisiune a carei realizatoare era, si care se adresa atat pasionatilor, cat si celor care urmatoreau mutarile jocului de sah, in calitate de simpli amatori.

Pasiunea sa pentru ‘sportul mintii’ s-a transmis si prin intermediul unei publicatii pe care o conducea, al celor patru cartil de profil pe care le-a semnat, dar si prin competitiile pe care le-a organizat, in ultimii zeci de ani. E lesne de inteles cum in palmaresul sau s-au adunat, de-a lungul anilor, nu mai putin de noua medalii la olimpiade. Polihroniade a fost de sapte ori campioana nationala la sah.

Din pacate, Elisabeta Polihroniade a pierdut, sambata, lupta cu suferinta si a pierit. Din cate anunta Federatia, sicriul sau va fi depus luni, la biserica Domnita Balasa din Capitala, pentru ca o zi mai tarziu, mai exact marti, 26 ianuarie, cea supranumita, pe drept cuvant, „Regina sahului romanesc”, sa fie condusa pe ultimul drum. Elisabeta Polihroniade isi va dormi domnul de veci la Cernica.

author avatar
Cristina Stefan
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger