AcasăOldS-a anuntat oficial data referendumului: britanicii decid in iunie daca raman sau...

S-a anuntat oficial data referendumului: britanicii decid in iunie daca raman sau nu in UE

Dupa cele doua zile de negocieri intense, in cadrul Consiliului European recent incheiat, s-a ajuns la un acord privind ramanerea Marii Britanii in marea familie europeana. Insa daca acest aspect devenise deja cunoscut in ultimele ore, avand in vedere ca -se stie – mai e un pas esential de parcurs, inainte de a se afla exact daca statul britanic raman sau nu parte a Uniunii Europene, sambata a fost anuntata si data la care englezii sunt chemati la referendum.

Pentru ca daca la reuniunea la care au participat sefii de stat si de guverne din cadrul UE, natiunea britanica a fost reprezentata de o singura voce, cea a premierului Cameron, englezii isi vor putea spune punctul de vedere in aceasta privinta – mai exact daca vor sau nu ca statul lor sa ramana membru al Uniunii Europene- prin referendum, in vara, mai precis in penultima zi de joi a lunii iunie.

De altfel, revenit in Marea Britanie, de la Bruxelles, premierul britanic a fost cel care a anuntat, sambata, faptul ca referendumul a fost stabilit a avea loc pe 23 iunie, dar si ca „Guvernul a fost de acord sa recomande ramanerea Regatului Unit in cadrul unei Uniuni Europene reformate”.

sursa foto: facebook/David Cameron

author avatar
Cristina Stefan
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger