AcasăOldRudele lui Sandu Anghel (Bercea Mondial), trimise in judecata pentru santaj

Rudele lui Sandu Anghel (Bercea Mondial), trimise in judecata pentru santaj

Sotia, Fanica, fiul, Florin, fiica , Izaura, precum si ginerele si nepotul minor al lui Sandu Anghel, zis si Bercea Mondial, au fost trimisi in judecata, luni, pentru santaj. Rudele lui Bercea sunt acuzate de catre procurorii anticoruptie constanteni de santaj.

Cei cinci sunt acuzati in dosarul de santaj la adresa fratelui presedintelui, Mircea Basescu. Mai exact, conform DNA, ginerele lui Sandu Anghel, Marius Constantin, aflat la aceasta data in arest preventiv, a fost trimis in judecata pentru pentru savarsirea infractiunii de santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva. De asemenea, in aceeasi cauza au fost deferiti justitiei, sub control judiciar, si fiica lui Sandu Anghel, Izaura, pentru aceeasi acuzatie: savarsirea infractiunii de santaj cu circumstante agravante. Totodata, in acelasi dosar au fost trimisi in judecata si nepotul celui supranumit Bercea Mondial, Ion Grinica Anghel, un minor in varsta de 17 ani, acuzat de aceeasi infractiune, precum si fiul lui Anghel, Florin, acesta din urma aflandu-se in spatele gratiilor, executand o pedeapsa la care a fost condamnat in alt dosar, pentru savarsirea a 3 infractiuni concurente de santaj, dintre care una in stare de recidiva, anunta DNA. In aceeasi cauza a fost trimisa in judecata si sotia lui Bercea, Fanica Anghel, acuzata de santaj.

Florin Anghel este acuzat ca ar fi amenintat, telefonic, o persoana (pe fratele presedintelui-n.r) cu faptul ca ar fi urmat sa faca anumite dezvaluiri in presa, privitor la aceasta si familia sa, „respectiv presupusa ei implicare în infracţiuni de coruptie”, pentru a primi de la respectiva perspana suma de 280.000 euro. Acest lucru s-ar fi intamplat in prima zi a lunii noiembrie, anul trecut. In aceeasi cauza, sotia si fiul lui Anghel sunt acuzati ca, in martie acest an, ar fi amenintat o alta persoana, martor in aceasta cauza, cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor. „La data de 26.03.2014, inculpatii Anghel Fanica si Anghel Florin au exercitat amenintari asupra unei persoane (martor in prezenta cauza), cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor”, mentioneaza procurorii.

Totodata, Constantin Marius, Anghel Izaura si Anghel Grinica Ion sunt acuzati ca, atat in 26 mai, cat si pe 29 mai anul curent, ar fi „exercitat constrangeri asupra persoanei vatamate, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro”.

Procurorii mentioneaza, de asemenea, ca, raportat la aceasta infractiune de santaj, retinerea prevederilor privind circumstanta agravanta se justifica pe motiv ca aceasta a fost comisa in forma de participatie a coautoratului de trei inculpati (Constantin Marius, Anghel Izaura si inculpatul minor Anghel Grinica Ion). „La data de 31.05.2014, inculpatul Anghel Florin, in cadrul unei discutii telefonice purtate din Penitenciarul Colibasi cu persoana vatamata, i-a solicitat acesteia sa isi retraga plangerea formulata si sa dea declaratii din care sa rezulte inexistenta faptei de santaj investigata in prezenta cauza, astfel incat inculpatul Constantin Marius sa fie pus in libertate prin admiterea contestatiei formulate impotriva incheierii de arestare a Tribunalului Constanta. Inculpatul Anghel Florin a amenintat ca, in caz contrar, va da in vileag, prin intermediul presei, fapte compromitatoare pentru persoana vatamata si pentru familia acesteia, respectiv implicarea ei in savarsirea unor infractiuni de coruptie, urmand sa disemineze si o presupusa inregistrare avand ca obiect aceste aspecte”, adauga reprezentantii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta. Procurorii cer mentinerii masurii arestarii preventive luate fata de inculpatul Constantin Marius si a masurii controlului judiciar luata fata de inculpatii Anghel Izaura si Anghel Grinica Ion.

257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger