AcasăOldRomanul condamnat la moarte in Malaezia a primit sentinta definitiva. Ce speranta...

Romanul condamnat la moarte in Malaezia a primit sentinta definitiva. Ce speranta are!

Soarta lui Ionut Gologan, condamnat la moarte pentru trafic de droguri, ar putea sta, practic, in mainile unei singure persoane – si aceasta este sultanul Malaeziei.

In conditiile in care Ionut, familia si cunoscutii sai isi puneau mari sperante in recursul inaintat fata de prima decizie a instantei, cea de condamnare la pedeapsa capitala, pentru trafic de droguri, vestea venita, marti, din directia magistratilor din acest stat nu sunt deloc cele la care sperau Ionut Gologan si apropiatii lui.

Din cate conforma MAE, magistratii de la Curtea Federala de Justitie a statului malaezian, care au judecat, marti, acest recurs, au confirmat pedeapsa capitala,respectiv condamnarea la moarte prin spanzurare. Cum aceasta decizie este una definitiva, ea nu mai poate fi atacata. Cu toate acestea, tanarul mai are o sansa sa se salveze, varianta la care aparatorii sai legali vor apela. Si anume aceea de a depune o solicitare de gratiere, adresata sultanului statului malaezian in care ar fi fost comisa fapta de care e acuzat romanul.

„Conform procedurilor malaysiene, aceasta cerere va fi analizata de o Comisie de Graţiere, care se convoaca la solicitarea sultanului”, se mai precizeaza in comunicatul remis presei de catre reprezentantii ministerului condus de Lazar Comanescu. Insa cand anume va fi analizata si solutionata aceasta cerere de gratiere nu se stie momentan, insa, din care precizeaza MAE, „acest demers poate fi de durata”. Cert este ca tanarul spera intr-o solutie salvatoare, din partea sultanului statului asiatic.

Va reamintim ca tanarul Ionut, in varsta de 23 de ani, a fost arestat in 2012, dupa ce ar fi fost prins cu droguri, pe un aeroport malaezian. Ulterior, a fost condamnat la moarte prin spanzurare.

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger