AcasăOldRoman rapit. Celula de criza convocata de MAE dupa aparitia unei inregistrari...

Roman rapit. Celula de criza convocata de MAE dupa aparitia unei inregistrari cu o revendicare

(sursa foto: mae.ro)

Autoritatile romane sunt in alerta in privinta situatiei unui roman rapit in Burkina Faso. Astfel, reprezentantii unei celule de criza din care fac parte mai multe institutii esentiale ale statuluin iau cat se poate de serios aparitia unei inregistrari audio, atribuita presupusilor rapitori ai romanului aflat de mai multe saptamani in mainile unor indivizi despre care se vehiculeaza ca ar fi teroristi.

(sursa foto: mae.ro)

Ca urmare, Celula de criza interinstitutionala convocata de MAE – si formata din reprezentantii Ministerului de Externe, dar si ai SIE, SRI, Ministerului Apararii, precum si ai Administratiei Prezidentiale, au luat primele masuri.

Un prim pas care s-a facut a fost trecerea rapida la verificarea veridicitatii inregistrarii aparute in media, prin care presupusii rapitori ar cere Guvernului sa ia in serios negocierile privind eliberarea romanului rapit luna trecuta, in zona unei mine din Burkina Faso, la care lucra ca ofiter de securitate. Insa, dupa cum reprezentantii Ministerului de Externe mentioneaza, intr-un comunicat, acest proces este unul de durata, fiind posibil ca rezultatele sa nu apara prea curand. In situatia in care acest mesaj se dovedeste a fi adevarat „Celula de criza interinstitutionala precizeaza ca lansarea unui astfel de mesaj in spatiul public se incadreaza in tiparul obisnuit al situatiilor de acest gen”.

Mai mult, reprezentantii Diplomatiei romane au anuntat ca „impreuna cu MAE, care actioneaza pe toate canalele diplomatice disponibile si gestioneaza activitatea de comunicare”, autoritatile competente in domeniul securitatii nationale  -SIE, SRI, MApN-reprezentate in Celula de criza „depun toate eforturile pentru eliberarea cetateanului român. Fiecare institutie actioneaza cu instrumentele si metodele specifice de actiune, conform competentelor stabilite prin Metodologia aprobata de CSAT”.

De altfel, s-a anuntat ca ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, aflat de luni la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea Comitetului Ministrilor (CM) al Consiliului Europei, va reveni de urgenta in tara.

76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger