AcasăOldRezultatele neoficiale la alegerile municipale din Turcia: AKP, pe primul loc!

Rezultatele neoficiale la alegerile municipale din Turcia: AKP, pe primul loc!

Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP) al premierului Recep Tayyip Erdogan a obtinut 49,84 de procente din voturi in alegerile municipale desfasurate duminica in Turcia, potrivit rezultatelor neoficiale afisate duminica de Anadolu Agency, in pagina electronica.

AKP, partidul lui Erdogan, se situeaza pe primul loc dupa centralizarea a 9,97% din voturi, cu 49,84% din voturi, urmat de Partidul Republical al Poporului (CHP) cu 23,49% si Partidul Miscarii Nationaliste (MHP) cu 13,84%.

Potrivit hurriyetdailynews.com, cursa este stransa la Ankara si Istanbul, cele doua mari orase ale Turciei. Caderea celor doua orase in mainile opozitiei ar insemna o infrangere personala pentru premier. Rezultatul national al AKP, si procentele obtinute la Ankara si Istanbul, vor determina calendarul politic al tarii si viitorul lui Erdogan.

Totodata, la Istanbul, au fost mobilizate vehicule antirevolta si tunuri cu apa in zona din jurul pietei Taksim, pentru preintampinarea unor eventuale proteste, mai ales ca astfel de incidente au avut loc duminica, in urma acestora opt persoane pierzandu-si viata, iar alte 13 fiind ranite.

Peste 50 de milioane de turci au mers la vot, duminica, incepand cu ora 05.00 GMT (08.00, ora Romaniei) pentru a-si alege primarii. Birourile de vot s-au inchis la ora 15.00 GMT (18.00, ora Romaniei).

Foto: hurriyetdailynews.com

author avatar
Alina Costache
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger