AcasăOldRezultatele anchetei la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi: Ministerul Sanatatii cere demiterea...

Rezultatele anchetei la Maternitatea „Elena Doamna” din Iasi: Ministerul Sanatatii cere demiterea managerului si a directorului medical

Comisia de control trimisa de Ministerul Sanatatii sa faca o ancheta la Maternitatea „Elena Doamna'” din Iasi, unitate in care, la inceputul acestei luni, o gravida a adus pe lume un prunc mort, a constatat o serie intreaga de nereguli, cerand, in consecinta, sanctiuni in cazul persoanelor considerate responsabile in acest caz.

Cazul Ioanei Ciobanu, femeia care a indurat momente cumplite, aducand pe lume un prunc fara viata, a fost intens mediatizat in ultimele zile. Oficialii din Ministerul Sanatatii (MS) au demarat o ancheta, dupa ce sotul femeii a aratat cu degetul catre personalul medical, pe care l-a acuzat ca nu s-a ocupat de gravida.

Marti, reprezentantii MS au anuntat concluziile raportului Comisiei de Control. Astfel, forul cere eliberarea din functie a managerului si a directorului medical al maternitatii, precum si numirea „unei echipe manageriale care să asigure un management eficient al serviciilor medicale acordate pacientilor”, se mentioneaza in comunicatul ministerului.

Totodata, se cere sanctionarea persoanelor care aveau obligatia asistarii pacientei, in timpul sarcinii si in timpul spitalizarii, de catre forurile responsabile – Colegiul Medicilor, Comisia de Malpraxis a Directiei de Sanatate Publica Iasi, precum si de catre Comisia de Disciplina a Maternitatii „Elena Doamna”. Mai mult, pe durata desfasuratii anchetelor la unitatea medicala in cauza, doi medici nu mai au voie sa faca activitati de garda. Este vorba, conform comunicatului, de  Doina Iancu si de Gabriela Sargu.

Tanara gravida a nascut un prunc fara viata, in noaptea de 8 spre 9 septambrie, dupa ore intregi de chin, timp in care, acuza familia acesteia, nu ar fi fost ajutata de niciun medic.

Sursa foto: perfecte.ro

284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger