AcasăOldRetea specializata in trafic de persoane, destructurata in urma unei operatiuni comune...

Retea specializata in trafic de persoane, destructurata in urma unei operatiuni comune de amploare romano-daneze!

A inceput vendetta impotriva denuntatorilor si martorilor din dosarele de coruptie

Operatiunea de amploare „Cuibul de viespi” a facut victime! La capatul unei actiuni comune a oamenilor legii din cele doua tari, nu mai putin de 21 de romani, dar si doi danezi si un sirian au fost retinuti, in cursul serii de miercuri, in urma unei actiuni desfasurate de catre politia din Danemarca.

A fost vorba despre o operatiune comuna a agentilor de politie din cele doua state, care a debutat inca de la inceputul anului trecut, intr-un caz in care politistii romani si danezi aveau suspiciuni ce priveau o retea infractionala, ai carei membri erau banuiti de savarsirea infractiunilor de trafic de fiinte umane, fals si inselaciune.

Din rezultatele cercetarilor comune ale politistilor din cele doua tari a rezultat faptul ca 71 de romani au cazut victime acestei retele. „In urma cercetarilor s-a stabilit ca membrii retelei se foloseau de identitatile persoanelor traficate pentru a obtine sume insemnate de bani prin inselarea autoritatilor daneze, a unor banci, institutii de credit si magazine. Victimele vor beneficia de sprijinul autoritatilor daneze si romane pentru a fi repatriate”, anunta MAI.

Reprezentantii Ministerului de Interne, condus de Gabriel Oprea, precizeaza ca, esentiale in destructurarea acestui grup infractional au fost schimbul de date si de informatii operative prin Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala, INTERPOL si Europol, cu sprijinul atasatului de afaceri interne al Ministerului Afacerilor Interne si al ofiterului specialist suport operativ roman.

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger