AcasăOldReprezentanti ai ISU, la DNA pentru audieri in ancheta "Colectiv"

Reprezentanti ai ISU, la DNA pentru audieri in ancheta „Colectiv”

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

Audierile in dosarul „Colectiv” continua si luni, zi in care s-a aflat ca bilantul tragediei a crescut la 46 de morti. Dupa ce zilele trecute procurorii anticoruptie au stat de vorba cu actionarii clubului cuprins de foc, in seara zilei de 30 octombrie, de aceasta data anchetatorii urmeaza sa audieze cel putin doi reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

O tanara care, potrivit Digi24, lucreaza ca pompier in cadrul Serviciului de Prevenire, la ISU Bucuresti, si al carei nume ar fi fost mentionat de catre patronii localului respectiv, a fost adusa luni in jurul orei 12, cu mandat, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie. Femeia urmeaza sa stea de vorba cu procurorii anticoruptie care se ocupa de ancheta din acest caz.

Ulterior, un barbat despre care televiziunile de stiri anunta ca lucreaza, de asemenea, la ISU Bucuresti a venit la DNA pentru a vorbi cu anchetatorii.

Va reamintim ca DNA a anuntat, la finele saptamanii trecute, ca a preluat o parte din dosarul privind tragedia din Colectiv, si ca s-a inceput urmarirea penala in rem- pentru fapte, dar si ca doi dintre cei trei actionari ai clubului ar fi indicat anchetatorilor faptul ca au fost doi reprezentanti ai ISU care ar fi venit in localul respectiv, pentru verificari. Totul in conditiile in care se stia ca respectivul club nu ar fi fost luat in evidenta de catre reprezentatii Inspectorarului in cauza.

Mai precis, din comunicatul facut public vineri, 6 noiembrie, rezulta urmatoarele aspecte: „ca urmare a disjungerii, de catre PICCJ, unei parti din dosarul privind tragedia din Clubul Colectiv si a declinarii cu privire la savarsirea unor infractiuni aflate in competenta DNA, procurorii de la Sectia de combatere a coruptiei au dispus urmarirea penala fata de mai multe fapte, presupus a fi savarsite de persoane cu atributii de decizie si avizare din Primaria Sectorului 4 Bucuresti: abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (autorat si complicitate), fals intelectual (autorat si complicitate)”, dar si faptul ca „Serviciul pentru infractiunile de coruptie savarsite de militari din DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu referire la suspiciuni de neindeplinire sau indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre cadrele militare ale I.S.U. Bucuresti-Ilfov”.

Cu privire la acest aspect, DNA noteaza si faptul ca „sunt indicii si date potrivit carora s-a vatamat dreptul la viata si integritatea corporala a peste 180 persoane si s-a realizat un folos necuvenit administratorilor Clubului Colectiv, constand in permiterea functionarii acestuia in afara cadrului legal si obtinerea de venituri patrimoniale din activitatile desfasurate in aceste conditii. Sesizarea din oficiu cu referire la aceasta ultima fapta a avut in vedere ca incendiul produs in data de 30.10.2015, in incinta Clubului Colectiv, a avut drept consecinta decesul a 32 persoane si ranirea grava a peste 140 persoane, precum si datele si informatiile aparute in spatiul public, conform carora clubul in cauza ar fi fost avizat pe linie P.S.I. si ar fi fost controlat de catre cadre militare din raza de competenta pe linia respectarii normelor legale referitoare la securitatea la incendiu”.

99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger