AcasăOldRecomandarile Ministerului de Externe pentru romanii aflati in Paris

Recomandarile Ministerului de Externe pentru romanii aflati in Paris

Atacurile care au lovit Parisul, in seara zilei de 13 noiembrie, au facut ca autoritatile franceze sa declare stare de urgenta si – implicit- sa ia o serie de masuri menite sa sporeasca securitatea, dupa ce sute de oameni au cazut victime gesturilor de o violenta extrema.

(sursa foto: mae.ro)

In acest sens, Ministerul de Externe le recomanda romanilor aflati in capitala Frantei sa respecte avertismentele de siguranta transmise de autoritatile franceze si, ca urmare, sa evite deplasarile, amintindu-le, totodata, ca masura permite autoritatilor franceze sa interzica circulatia persoanelor, dar si sa stabileasca anumite zone de protectie si securitate.

Desi pana la aceasta ora nu exista informatii despre eventuale victime in randul romanilor aflati in capitala Frantei, MAE le aminteste celor care au nevoie sa ia legatura cu reprezentantii Ambasadei Romaniei la Paris, pentru informatii doua numere de contact si o adresa de mail. Mai exact, prin intermediul unui comunicat, ministerul condus de Bogdan Aurescu le recomanda celor care „detin informatii despre cetateni romani care se afla intr-o situatie de urgenta, generata de vreun astfel de eveniment”, ca pot sa ia legatura cu Ambasada Romaniei la Paris, apeland numerele: +33 (0) 68 07 13 729 si +33 (0) 1 47 05 07 55 sau utilizand adresa de email paris.consul@mae.ro.

Urmare a atacurilor sangeroase de seara trecuta, in urma carora cele mai recente date indica faptul ca peste 120 de oameni au pierit, Ministerul de Externe le aminteste romanilor care se afla deja in Franta sau urmeaza sa calatoreasca spre aceasta tara ca liderul de la Paris a decretat stare de urgenta pe intreg teritoriul tarii, ceea ce inseamna ca s-au introdus controale la frontiere. In acest sens, MAE le recomanda romanilor „ca, in masura posibilitatilor, sa utilizeze pasapoartele valabile alaturi de cartile de identitate”.

80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger