AcasăOldReactia sefului MAE, dupa atacul terorist din Franta

Reactia sefului MAE, dupa atacul terorist din Franta

(sursa foto: mae.ro)

Odata ce s-a aflat despre atacul indreptat, in dimineata zilei de vineri, asupra unei uzine chimice din Grenoble, provincia franceza Isere, pe care liderul de la Paris s-a calificat drept unul terorist, reactiile in randul comunitatii internationale nu au intarziat sa apara.

(sursa foto: mae.ro)

De la Bucuresti, ministrul roman de Externe a transmis mesaje de condamnare a atacului, si, respectiv, de sustinere a poporului francez. Prin intermediul contului fociail de twitter al MAE, Bogdan Aurescu a facut publice doua mesaje, unul in franceza, si celalalt in engleza, ambele avand ca subiect atacul atribuit teroristilor.

„Condamn cu tarie atentatul terorist comis in aceasta dimineata in Isere. Suntem solidari cu prietenii nostri francezi”, suna postarea in franceza, in timp ce mesajul ulterior, adresat in engleza, subliniaza necesitatea ca intreaga comunitate internationala sa intensifice eforturile pentru a preveni si a lupta impotriva terorismului.

O persoana a fost gasita decapitata, iar alte doua au fost ranite, vineri, ca urmare a atacului asupra unei uzine chimice din Grenoble. Unul dintre suspecti, care, potrivit presei internationale, ar fi marturisit ca este membru al gruparii teroriste Stat Islamic, se afla deja in custodia politiei locale.

author avatar
Cristina Stefan
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger