AcasăOldRaed Arafat a anuntat concluziile anchetei in cazul femeii care a cazut...

Raed Arafat a anuntat concluziile anchetei in cazul femeii care a cazut de pe blocul din Calea Victoriei

La doua zile dupa decesul femeii in varsta de 60 de ani a carei poveste continua sa socheze si sa iste discutii, autoritatile anunta primele concluzii in privinta actiunii echipelor de interventie care au raspuns apelului prin care se anunta ca victima se afla pe marginea terasei unui bloc.

Medicul Arafat a prezentat – duminica, in jurul orei 15- concluziile anchetei demarate ca urmare a tragediei de pe Calea Victoriei care a ingrozit foarte multa lume, dar a starnit, totodata, si indelungi comentarii in privinta cazului femeii de 60 de ani care a cazut pe pe un bloc pe care se urcase, amenintand ca se arunca.

Secretatul de stat a amintit, printre altele, ca la fata locului au ajuns mai multe echipaje de la ISU, dar si o platforma de salvare de la inaltime, dar si ca inca din primele momente negociatori, insa ca femeia nu a comunicat deloc- verbal- cu acestia. Dar si ca a baut 14 pahare cu apa, in rastimpul in care s-a aflat pe terasa blocului in care se spune ca ar fi lucrat, ocupandu-se de curatenie.

Mai mult, acesta a amintit ca respectiva perna cu aer ar fi putut fi folosita ca masura exceptionala, in ideea ca nu ar fi putut fi salvatoare, in cazul unei precipitari de la o inaltime atat de mare. Mai mult, Rafat a precizat ca salteaua pneumatica ce ar fi urmat sa fie folosita – si despre care s-a anuntat ca a fost adusa din Arges- se afla in zona de cel putin o ora si jumatate inainte ca femeia sa cada in gol.

Aici nu putem vorbi deloc de neglijenta – au facut tot ce l-a stat in putinta sa incerce sa salveze persoana respectiva, fara sa produca ce s-a produs in final – din pacate- si anume caderea ei„, a concluzionat Raed Arafat, sfatuindu-i pe cei de la Situatii de Urgenta sa isi faca treaba cu increde. „Personal vreau sa transmit salvatorilor (…) ca atunci cand isi fac treaba, cand iau decizii, sa le faca cu incredere, noi vom sta in spatele lor”, a subliniat secretarul de stat, in contextul comentariilor aparute in ultimele ore, dupa drama femeii care s-a prapadit dupa ce a cazut in gol.

Femeia, a carei identitate nu a fost data publicitatii, dar despre care se stie ca se numea Elena si ca avea in jur de 60 de ani, a cazut de pe blocul pe al carui terasa se urcase cu 35 de ore inainte. In tot acest timp, au incercat sa o convinga sa coboare, in siguranta, mai multe persoane- atat sotul, cat si negociatori din cadrul Politiei, precum si un medic psihiatru, dar si un preot.

Din nefericire, incercarile acestora au fost sortite esecului, iar victima- despre care se spune ca ar fi avut depresie severa, starea sa de sanatate fiind afectata de pierserea unicului sau copil, o fata, in urma cu doi ani – a pierit dupa ce s-a zdrobit de cadaram, vineri la amiaza.

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger