AcasăOldRadu Mazare va fi cercetat in libertate, a decis Instanta Suprema

Radu Mazare va fi cercetat in libertate, a decis Instanta Suprema

Edilul constantean a rasuflat usurat, dupa ce a aflat ce au decis judecatorii Curtii Supreme in cazul propunerii facute de catre procurorii DNA in cazul lui, care cereau arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

Astfel, cum Instanta Suprema a respins solicitarea procurorilor anticoruptie, primarul Radu Mazare va fi cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie, acuzatii pentru care fusese retinut, luni, pentru 24 de ore, dupa ce in decursul zilei fusese audiat la sediul central al DNA.

Seara trecuta, odata ce ordonanta de retinere emisa pe numele sau a expirat, primarul s-a bucurat din nou de libertate. Dupa ce a fost prezent la sedinta de judecata, Radu Mazare a declarat, la plecarea de la ICCJ, ca asteapta decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, anuntand ca, pana cand judecatorii vor decide ce masura vor lua in cazul lui, ar vrea sa manance ceva.

In alta ordine de idei, inainte sa urce intr-o masina si sa plece de la Instanta SUprema, Mazare a marturisit ca situatiile din ultima vreme, respectiv acuzatiile care i se tot aduc, l-au facut sa se gandeasca sa renunte la functia de primar. „Am obosit si voi renunta cat de curand la ce inseamna primarie. M-am saturat sa raspund incontinuu la fel de fel de lucruri de care sunt acuzat”, a afirmat Radu Mazare, asigurand pe toata lumea ca nu are de gand sa mai candideze pentru un nou mandat in fruntea Constantei.

Va amintim ca, luni, Radu Mazare a aflat ca este acuzat de DNA, intr-un nou dosar, de luare de mita, conflict de interese, dar si “abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”. In acelasi caz, procurorii anticoruptie au dispus, tot luni, punerea in miscare a actiunii penale fata de afaceristul Sorin Strutinsky, pentru complicitate la luare de mita. Acesta din urma se afla in prezent in arest preventiv, masura fiind dispusa in cazul lui intr-o alta cauza.

author avatar
Cristina Stefan
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger